Γιατί άραγε η επιστημονική ομάδα που παίρνει τις αποφάσεις και εισηγείται στον πρωθυπουργό, απαρτίζεται μόνο από λοιμωξιολόγους και μικροβιολόγους;


 Από: antinews.gr - Του blue nile

Η αδιαφιλονίκητη επιτυχία του πρώτου lockdown βασίστηκε στο ότι έπεσε το ιικό φορτίο λόγω της μακράς διάρκειάς του και στο ότι βγήκαμε έξω το καλοκαίρι όταν όλοι οι ιοί εξασθενούν (κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα πετύχει και τώρα που θα βγούμε το χειμώνα με όλους τους ιούς σε έξαρση).

Προκάλεσε όμως τεράστιες παράπλευρες απώλειες στην οικονομία που ακόμα δεν έχουν φανεί πλήρως.

Σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και είναι εύκολα κατανοητή η δεκαετής της ταλαιπωρία με τη μονοδιάστατη λιτότητα.

Στο καπάκι έρχεται και ο δεύτερος εγκλεισμός που αν παρατραβήξει θα γκρεμίσει ό,τι με κόπο έχει μείνει όρθιο!!!

1) Χάνουν τη δουλειά ή τις επιχειρήσεις τους άνθρωποι στην πιο παραγωγική τους ηλικία.

Κάποιοι θα χάσουν την πρώτη και μόνη κατοικία τους και θα τους δημευτεί η περιουσία λόγω του νέου πτωχευτικού νόμου.

Άνθρωποι που από πίσω έχουν οικογένειες, ανήλικα παιδιά να μεγαλώσουν. Παιδιά που τους υποθηκεύεται το μέλλον άπαξ διά παντός...

Με μη μελλοντικό υπολογίσιμο κόστος στη δημόσια υγεία λόγω της φτωχοποίησης.

2) Με τα νοσοκομεία να πραγματοποιούν το 20% των εγχειρήσεων, πόσοι συνάνθρωποι μας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους; Περιστατικά που τώρα δεν είναι επείγοντα θα γίνουν επιτακτικά επείγοντα σε λίγους μήνες.

3) Πόσοι άλλοι με ψυχικά νοσήματα, με καταθλίψεις, με κλειστοφοβίες θα έρθουν εγγύτερα στην αυτοκτονία ή θα ταλαιπωρηθούν σε μεγάλο βαθμό;

Και όλα τα παραπάνω για να αντιμετωπιστεί μια επιδημία με μια χαμηλότατη θνητότητα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Έχουμε και λέμε για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά:

Από 0 έως 17 ετών η θνητότητα είναι 0%

Από 18 έως 44 ετών η θνητότητα είναι 0,4%

Από 45 έως 64 ετών η θνητότητα είναι 0,81%

Από 65 και άνω η θνητότητα είναι 14%

Με μια κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα για την προστασία των ευπαθών ομάδων, ειδικότερα τους εξηνταπεντάρηδες και άνω που έχουν το πρόβλημα, ειδικά αν ταλαιπωρούνται και από άλλα νοσήματα.

Με μια κυβέρνηση που αντί να πριμοδοτεί διαρκώς τους ιδιώτες υπογράφοντας συμβόλαια με τα ιδιωτικά εξεταστικά τους κέντρα, θα μπορούσε να ενισχύσει τη Δημόσια υγεία.

Θα μπορούσε να λειτουργήσει τα νοσοκομεία της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα και το Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, ώστε να νοσηλεύονται εκεί όσοι νοσούν με Covid και να μην έχουν επαφή με άλλους ασθενείς.

Θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή της εκατοντάδες χιλιάδες τεστ και να μπορούν οι πολίτες να ελέγχονται στα πλησιέστερα βενζινάδικα, όπως στη Γερμανία (κάνουν το τεστ τους, έρχεται μήνυμα στο κινητό, αν είναι αρνητικό συνεχίζουν να κυκλοφορούν με το μήνυμα για μια εβδομάδα, αν το είναι θετικό μπαίνουν σε καραντίνα).

Θα μπορούσε να ενισχύσει την πρωτογενή περίθαλψη και να αυξήσει τις αρμοδιότητες των κέντρων υγείας για να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία.

Θα μπορούσε να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές.

Το κόστος για τα παραπάνω δεν ελέγχεται από τις Βρυξέλλες, επειδή οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του ιού είναι ελεύθερες, ενώ θα ήταν πολύ μικρότερο από αυτό του νέου lockdown.

Η επιστημονική ομάδα που παίρνει τις αποφάσεις και εισηγείται στον πρωθυπουργό, απαρτίζεται από λοιμωξιολόγους και μικροβιολόγους.

Ενώ σε αυτή την ομάδα θα έπρεπε να υπάρχουν επιδημιολόγοι, κοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, ψυχίατροι και παιδοψυχολόγοι ώστε να προσμετρηθούν κέρδη και ζημιές.

Και μετά από ανάλυση όλων των ωφελειών, των δεδομένων, των επιπτώσεων, τότε να αποφασίζεται το είδος των μέτρων.

Γιατί για να αποφύγουμε τον νέο ιό, μπορούμε κι από μόνοι μας να κλειστούμε μέσα για μήνες.

Αλλά όταν βγούμε δεν θα βρούμε χώρα.

Kαι κάτι αισιόδοξο... Η ιστορική μελέτη επιδημιών και πανδημιών δείχνει ότι μετά το δεύτερο κύμα έχουμε σημαντική εξασθένησή τους!!!

Μακάρι...

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη