Του Steve Watson
Πάνω από έξι χιλιάδες επιστήμονες και γιατροί υπέγραψαν αίτημα κατά των μέτρων αποκλεισμού εξαιτίας του κορωνοϊού, προτρέποντας όσους δεν ανήκουν στην κατηγορία κινδύνου, να συνεχίσουν τις ζωές τους κανονικά, καθώς οι κανόνες των lockdowns, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλούν «ανεπανόρθωτη ζημιά».
Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει, είναι καθηγητές από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δρ. Sunetra Gupta, ήταν ένας από τους συντάκτες της ανοικτής επιστολής, που εστάλη μαζί με το αίτημα, μαζί με τον Δρ. Martin Kulldorff του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και τον Δρ. Jay Bhattacharya του Στάνφορντ.
Το αίτημα αναφέρει, ότι οι κοινωνικές αποστάσεις και η υποχρεωτική μάσκα, προκαλούν «βλαβερές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία».
Το αίτημα, που ονομάζεται, Διακήρυξη του Great Barrington, στην πόλη της Μασαχουσέτης, στην οποία συντάχθηκε, έχει υπογραφεί από περίπου 54.000 πολίτες μέχρι στιγμής, από περισσότερους από 2.600 επιστήμονες ιατρικής και δημόσιας υγείας και περίπου 3.500 ειδικευόμενους.
«Όσοι δεν είναι ευάλωτοι, θα πρέπει να έχουν αμέσως το δικαίωμα να συνεχίσουν τη ζωή τους, όπως είναι κανονικά», αναφέρει, προσθέτοντας: «Η διατήρηση αυτών των μέτρων εγκλωβισμού (lockdown) σε ισχύ, μέχρι να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, με τους μη προνομιούχους να έχουν υποστεί δυσανάλογη βλάβη».
«Οι τρέχουσες πολιτικές αποκλεισμού, έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη δημόσια υγεία», αναφέρει επίσης, η Διακήρυξη.
Και συνεχίζει: «Τα αποτελέσματα (για να αναφέρω μερικά), περιλαμβάνουν χαμηλότερα ποσοστά παιδικού εμβολιασμού, επιδείνωση των καρδιοαγγειακών επεισοδίων, λιγότερες εξετάσεις καρκίνου και επιδείνωση της ψυχικής υγείας – οδηγώντας σε μεγαλύτερη θνησιμότητα τα επόμενα χρόνια, με την εργατική τάξη και τα νεότερα μέλη της κοινωνίας, να φέρουν το μεγαλύτερο φορτίο».
«Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να είναι ανοικτά για διαπροσωπική διδασκαλία. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, θα πρέπει να επαναληφθούν. Οι νεαροί ενήλικες χαμηλού κινδύνου, πρέπει να εργάζονται κανονικά, και όχι από το σπίτι», τονίζει η Διακήρυξη.
Τέλος, απαιτεί να συνεχιστεί η φυσιολογική ζωή, αναφέροντας ότι: «Τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις πρέπει να ανοίξουν. Οι τέχνες, η μουσική, ο αθλητισμός και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, πρέπει να επαναληφθούν. Τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μπορούν να συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν, ενώ η κοινωνία ως σύνολο, απολαμβάνει την προστασία που της παρέχεται, σε σχέση με τους ευάλωτους, από αυτούς που έχουν δημιουργήσει την ανοσία της αγέλης.
Πηγή: infowars.com