Πολλές ελληνικές πανεπιστημιακές σχολές έχουν επιδοθεί σε ανταγωνισμό γελοιότητας και δεν έχουν λόγο ύπαρξης

 


Ελένη Παπαδοπούλου


Και εκεί που έχει πέσει μαύρο θανατικό και πέθανε και ο Σον Κόννερι που ερωτεύθηκα σφόδρα στον Κόκκινο Οκτώβρη, ως Τζέιμς Μποντ προτιμούσα τον Ρότζερ Μουρ, και είμαστε σε μία décadence κατάσταση, μας έχει μαυρίσει και την ψυχή ο άλλος με τα lockdown, μας είπε και ψεκασμένους, πέφτω πάνω σε μία διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού στην Πάντειο και ψοφάω στο γέλιο. Η εργασία έχει τίτλο: "«Πολιτική γελοιογραφία και λαϊκισμός: η περίπτωση του Αρκά. Το facebook και το χιούμορ ως δύο αλληλοεπιδρώντα Μέσα διαμεσολάβησης".

Μία τριμελής επιτροπή καθηγητών θεώρησε εξαιρετικά ενδιαφέρον σε επίπεδο μεταπτυχιακού να επιβλέψει εργασία που ερεύνησε τα σχόλια των ακόλουθων του Αρκά στην ιστοσελίδα του και συμπέρανε ότι "η επίθεση που δέχθηκε ο Αρκάς από τον Τύπο όχι μόνο δεν επηρέασε τη δημοφιλία του αλλά αντίθετα φαίνεται να συσπείρωσε τους ακολούθους του" (είχαμε μία επιστημονική σκασίλα για το θέμα, όση δεν φαντάζεστε). "Ένα παράλληλο και απρόσμενο εύρημα ήταν μια χαρακτηριστική απροθυμία να τοποθετηθούν πολιτικά και ιδεολογικά, επιλέγοντας μια στάση ουδετερότητας" (επίσης εξαιρετικά επιστημονικό εύρημα). .."Οι ακόλουθοι του Αρκά εκδηλώνουν σημάδια κόπωσης από την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, τείνουν να απολιτικοποιούνται και προτιμούν το αβίαστο και πηγαίο χιούμορ του καλλιτέχνη δίχως πολιτικές αναφορές..." (μόνο αυτο το συμπέρασμα είναι για Νόμπελ).

Και κάπου εδώ θα ήθελα να πω ότι κάποιες σχολές πρέπει να κλείσουν, κάποιοι καθηγητάδες τους να απολυθούν και κάποιοι απόφοιτοι τους να ψάξουν να σπουδάσουν τίποτα σοβαρό στη ζωή τους. Αν αυτό είναι έρευνα, επιστήμη και μεταπτυχιακό εγώ είμαι ο Μεγάλος Ναπολέοντας. Να μην ξεχάσουμε επίσης ότι όλη αυτή την μπουρδολογία την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Και δεν είναι η μόνη. Που να δείτε διδακτορικά. Πολλές ελληνικές πανεπιστημιακές σχολές έχουν επιδοθεί σε ανταγωνισμό γελοιότητας για το ποιος θα παράγει τις πιο γελοίες μεταπτυχιακές και διδακτορικές έρευνες.
Αξιολόγηση στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει; Θα συνεχίσουμε για πολύ να πληρώνουμε γελοιότητες και γελοίους;

Κατά τα άλλα κάτι τέτοια "επιστημονικά" συμπεράσματα και καλύτερα κιόλας, τα λέμε κι εδώ μέσα στο φβ και δεν ζητάμε και πτυχία για αυτά.
Σοβαρευτείτε στα πανεπιστήμια επιτέλους!

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη