Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέσπειρε fake news και τον ρουφιάνεψαν τα ελληνικά hoaxes



Νίκος Αντωνιάδης


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε φωτογραφίες δήθεν από τις σημερινές καταλήψεις, εν γνώσει του ότι ήταν φωτογραφίες από καταλήψεις του 2007 (!!), του 2017, του 2019 και του Ιανουαρίου του 2020.

Τα hoaxes, για ξεκάρφωμα (και ίσως γιατί μπορεί και κάτι να παίζει με τον Γεωργιάδη), βγήκαν και αποκάλυψαν ότι οι φωτογραφίες είναι παλαιότερες.

Ότι δηλαδή ο Γεωργιάδης διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις. Fake news (Χρυσοχοΐδη, ακούς;). Ότι παραπληροφόρησε το κοινό.

Η ανάρτησή του είχε 3.600 αντιδράσεις.

Σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις, τα hoaxes ενημερώνουν τους συνεργάτες τους στη Facebook, η δημοσίευση μαυρίζει και ο κόσμος ενημερώνεται ότι η ανάρτηση περιέχει ψευδείς ειδήσεις.

Τίποτα δεν έγινε. Η ανάρτηση είναι ακόμα εκεί, ολοζώντανη και συνεχίζει να μαζεύει likes.

Φυσικά, τα hoaxes φέρθηκαν πολύ γλυκά στον κύριο υπουργό. Αυτόν, που πριν λίγους μήνες φώναζε ότι η μάσκα μας κάνει κακό και τώρα τη φοράει και στην τουαλέτα.

_________

https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/10/05/eikones-palaioteron-katalipseon-anartithikan-sta-mkd-apo-ton-adoni-georgiadi/

Εικόνες παλαιότερων καταλήψεων αναρτήθηκαν στα ΜΚΔ από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σε δημοσίευσή του στην πλατφόρμα του Twitter, αλλά και στο Facebook, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στηλιτεύει τη στάση της αριστεράς απέναντι στις καταλήψεις δημοσιεύοντας ανακυκλωμένες φωτογραφίες από δολιοφθορές σε σχολεία.

__________

Αυτά γράφει στην εισαγωγή ο καλός μας fakt checker Στέλιος Πουρνής. Τονίζει ότι ο Γεωργιάδης “στηλιτεύει τη στάση της αριστεράς απέναντι στις καταλήψεις”, έτσι για να μη χάνεται και το νόημα της ανάρτησης, και στο τέλος, εκεί που στις άλλες περιπτώσεις διαβάζαμε τους έμπλεους αγανάκτησης για τα fake news χοαξάδες, να γράφουν για ψευδείς ισχυρισμούς κ.λπ, διαβάζουμε αυτό το γλυκούλι “καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι οι υπό εξέταση φωτογραφίες δεν απεικονίζουν μονάδες που τελούν υπό κατάληψη στο παρόν. Πρόκειται για βανδαλισμούς που έγιναν στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια καταλήψεων σε σχολικά ιδρύματα, και δεν έχουν σχέση με τις τρέχουσες καταλήψεις“.

Λίγα τα ψωμιά σας, χουντικοί του διαδικτύου.

Υ.Γ. Την ακτινογραφία με το 2020 πάνω της ακόμα την περιμένω, καλόπαιδια των hoaxes. Αλλά δεν στεναχωριέμαι. Θα δώσετε εξηγήσεις και για την ακτινογραφία και για όλα τα ψέματά σας, στους εισαγγελείς που χειρίζονται τις μηνύσεις εναντίον σας και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

Σας το έχω γράψει ξανά. Για την κυβέρνηση είστε αναλώσιμοι. Έχετε ξεφύγει δραματικά από τον ρόλο σας και έχετε προκαλέσει την οργή ολόκληρης της κοινωνίας. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλες τις επαγγελματικές τάξεις πνέουν μένεα εναντίον σας. Άνθρωποι που σε πάρα πολλές περιπτώσεις όχι απλά δεν τους ενώνει τίποτα αλλά τους χωρίζουν και πολλά. Αλλά έχουν ένα κοινό σημείο: Είναι όλοι θύματά σας. Και αυτό το γνωρίζει και η Δίωξη και η κυβέρνηση. Και δεν θα σας προστατεύσουν την κρίσιμη ώρα.

Και αυτή η ώρα είναι κοντά όσο ποτέ.


 πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη