Του Κωνσταντίνου Γρίβα*
Η τουρκία πολύ απλά θέλει να αποδομήσει την Ελλάδα. Κι' αυτά τα λένε οι ίδιοι οι τούρκοι. Η τουρκία αποδόμησε εμπράκτως και διά της στρατιωτικής της ισχύος την ελληνική εθνική κυριαρχία σε ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
Συνέτριψε τις κόκκινες γραμμές που της είχε θέσει η σημερινή κυβέρνηση. Κι μεις συζητάμε τώρα για αποκλιμάκωση.. το ελληνικό πολιτικό σύστημα έκανε μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης ώστε να περάσει στον ελληνικό λαό τη ψευδή αντίληψη ότι δεν έχει γίνει τίποτε. Ότι δεν έχει κάνει έρευνες το oruc reis και βγήκε ο πρώην πλέον σύμβουλος ασφαλείας και είπε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.. έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση που προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα..
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο να συζητάμε για διάλογο. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να σταματήσει η τουρκία το πολεμικό μαραθώνιο που θέλει να μας οδηγήσει κι από κει και πέρα να δούμε πως θα ορίσουμε τα όρια ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Τίποτα άλλο.
(...) Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η Γαλλία είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδος ακριβώς γιατί έχει αντιληφθεί ότι είναι θέμα επιβίωσης. Κατανοεί ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη εποχή για το διεθνές σύστημα. Διαμορφώνεται ένα κενό ισχύος στην Ευρώπη. Οι Γάλλοι θέλουν να ηγηθούν της Ευρώπης... Η Μεσόγειος είναι που ενώνει τη μητροπολιτική Γαλλία με τη γαλλόφωνη Αφρική που έχουν τα ορυχεία ουρανίου και μία σειρά άλλα συμφέροντα... Η Γαλλία καταλαβαίνει ότι αν πέσουν τα ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, εάν μετατραπούν σε προτεκτοράτα της τουρκίας, τότε θα ελέγχει απόλυτα την Ανατολική Μεσόγειο.
(...) Στην Ελλάδα ψάχνουμε να βρούμε αποκοιμιστικούς μύθους. Ότι η τουρκία θα καταρρεύσει, η οικονομία της θα καταρρεύσει.. ότι η τουρκία είναι απομονωμένη και είναι θέμα χρόνου να τη "φάνε ζωντανή" οι Μεγάλες Δυνάμεις... Δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως..
...Αυτά που περιμένουμε να μας βοηθήσουν η Αμερική ή η ΕΕ δεν σημαίνει ότι θα μας βοηθήσουν πραγματικά. Μόνο η Γαλλία φαίνεται να είναι σε θέση να στηρίξει πραγματικά την Ελλάδα..
(...) Κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσουν άνθρωποι συγκεκριμένοι για το πως αφέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το υλικό τους να παρακμάσει...
(...) Είναι συνολικότερη η παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Είναι μέσα στο ευρύτερο σύστημα εξουσίας άνθρωποι που στη χειρότερη των περιπτώσεων παίρνουν το μέρος της τουρκίας και στη καλύτερη των περιπτώσεων νομίζουν ότι βρίσκονται σε ένα μεγάλο δικαστήριο κι όλα μπορούν να επιλυθούν με το "Διεθνές Δίκαιο"... Θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν πας να συζητήσεις!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ..
(...) Τα κόμματα εξουσίας λειτουργούσαν πάντοτε στην Ελλάδα με κριτήριο το τι διαταγές θα πάρουν από το εξωτερικό. Υπήρχε η λογική της εξάρτησης από το δυτικό παράγοντα. Δεν μπορείς να λειτουργείς ως εξάρτημα μίας δυτικής αρχιτεκτονικής.
ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΑΥΤΟΦΩΤΑ, ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ.
Να μην είσαι δεδομένος για κανέναν ώστε να μπορέσεις να εξασφαλίσεις την επιβίωση σου.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ
*Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι εκλεγµένος Αναπληρωτής Καθηγητής στην
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου διδάσκει το µάθηµα της «∆ιεθνούς
Γεωγραφίας και Συστηµικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών
Τεχνολογιών». ∆ιδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση
Ανατολή» στο Τµήµα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του
Πανεπιστηµίου Αθηνών.
Ως επισκέπτης καθηγητής και διαλέκτης διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Άµυνας και
στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και στη Σχολή ∆ιοίκησης και Επιτελών της
Πολεµικής Αεροπορίας (Σ∆ΙΕΠ).
Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του ερευνητικού τοµέα για νέες αµυντικές τεχνολογίες
στο Ινστιτούτο Αµυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας. Από το
1996 έως το 2004 ήταν διαπιστευµένος δηµοσιογράφος στο Υπουργείο Εθνικής
Άµυνας. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Στρατηγική» και ως
διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό «Γεωπολιτική».
Έχει δηµοσιεύσει τις εξής µελέτες για θέµατα γεωπολιτικής και σύγχρονων οπλικών
τεχνολογιών.
- «Ο Πόλεµος στον 21ο
Αιώνα», Επικοινωνίες, Αθήνα, 1999.
- «2025. Ελληνική Αµυντική Στρατηγική για τον 21ο
Αιώνα», Κασταλία, Αθήνα,
2006.
- «Το Σφυρί του Θωρ. Προηγµένα Βλήµατα και Όπλα για τον 21ο
Αιώνα»,
Ινστιτούτο Αµυντικών Αναλύσεων, Αθήνα 2007.
- «Το Ξύπνηµα του Εφιάλτη. Ο Πυρηνικός Πόλεµος στον 21ο
Αιώνα», Οξύ,
Αθήνα, 2007.
- «Το Τέλος του Πετρελαίου και η Αρχή της Νέας Αµερικανικής
Γεωστρατηγικής», εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα, 2008.
- «Η Στρατιωτική Άνοδος της Κίνας και η Γεωπολιτική του Πολέµου στη Μέση
Ανατολή», εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2013.
Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.