Οι τυχοδιώκτες που ήρθαν να πλιατσικολογήσουν και να μας διαλύσουν τις ζωές.

 

Της Ελένης Παπαδοπούλου

Γυρίζω λοιπόν χτες βράδυ γύρω στις 12 και στην Γ Σεπτεμβρίου έξω από μία πολυκατοικία γίνεται ένας χαμός, κόντευαν να έρθουν στα χέρια. Βλέπω έναν γύρω στα 60+, Έλληνας μου φάνηκε, λαμόγιο, 3 Αλβανοί όπως έμαθα μετά, και μία γυναίκα να του φωνάζουν, να τον σπρώχνουν. Φεύγει ο τύπος. Εξω από την πολυκατοικία οι άνθρωποι, να φωνάζει ο ένας "εδώ θα σας κλειδώσω μέσα μέχρι να έρθει η αστυνομία, δεν θα πάτε πουθενά". Οντως κλείνει την πόρτα και κάθεται εκεί μπάστακας.


Ο τύπος λοιπόν είχε νοικιάσει ένα υπόγειο σε κάτι χαμένα κορμιά, αληταρίες αλλοδαπές, οι οποίοι είχαν τρία μεγάλα πιτμπουλ. Οι αληταρίες έφευγαν και άφηναν τα πιτμπουλ ελεύθερα μέσα στην πολυκατοικία να ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μπουν και να βγουν στο σπίτι τους. Τα πιτμπουλ επί ώρες ανεβοκατέβαιναν στην πολυκατοικία, τα έκαναν παντού, γρατσούναγαν τις πόρτες, διέλυαν ό,τι είχε μέσα η πολυκατοικία, γάβγιζαν και καταλαβαίνετε τί γινόταν.


Η φασαρία έγινε με αφορμή έναν πιτσιρικά που έμενε εκεί που πήγε να μπει στην πολυκατοικία και στο τσάκ πρόλαβε να ξανακλείσει την πόρτα της πολυκατοικίας πριν του επιτεθεί ο σκύλος. Εκατσε έξω, πήρε τους γονείς του, πήραν τον λαμόγιο, που πήρε τους αλητήριους να μαζέψουν τα σκυλιά. Οι ένοικοι που αντέδρασαν ήταν Αλβανοί, ο ένας ήταν και τούμπανος, δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ο ένας αλητήριος που είχε προλάβει στο μεταξύ να βγει με τον έναν σκύλο, γύρισε χωρίς σκύλο με φίλους του, για να "καθαρίσει". Σύριοι είπαν ότι ήταν. Εντάξει κι εγώ είμαι ο Ζορό. Δεν τόλμησαν, οι Αλβανοί δεν καταλάβαιναν τίποτα. Είχε ειδοποιηθεί και η αστυνομία, η οποία όμως δεν είχε έρθει μέχρι να φύγω.


Να μην μπορούμε να βγούμε από τις πολυκατοικίες, τώρα να μην μπορούμε να βγούμε και από τα σπίτια. Επίτηδες το έκαναν οι αλήτες.


Απέναντι ένα ολόκληρο κτίριο με Αφγανούς είχε βγει στο πεζοδρόμιο, οι άντρες μόνο, να δουν τί γίνεται. Στην γωνία το Αφγανικό μίνι μάρκετ ανοιχτό στις 12 το βράδυ. Στην άλλη γωνία επίσης. Ωράρια δεν υπάρχουν στην περιοχή. Γενικώς είμαστε ζούγκλα.


Λυπάμαι, που θα χαλάσω τις ανθρωπιστικές ονειρώξεις διαφόρων, αλλά όλοι αυτοί δεν είναι πρόσφυγες. Είναι τυχοδιώκτες που ήρθαν να πλιατσικολογήσουν και να μας διαλύσουν τις ζωές. Αυτοί σκοτώνουν.
Και αυτό δεν είναι ρατσιστικό. Είναι πραγματικό.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη