«Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο, αλλά είναι κοντά στις ακτές της Τουρκίας.(…)
Ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Ένα από τα βασικά κριτήρια για να προσδιορίσεις την οριοθέτηση είναι το μήκος των ακτών.(…)
Δεν είναι συνέχεια των ελληνικών νησιών της Δωδεκανήσου.
«Το μήκος των ακτών της Τουρκίας απέναντι στο μήκος των ακτών της Κύπρου είναι πολύ μεγαλύτερο (…).
Ως εκ τούτου η Τουρκία τράβηξε μια οριοθετική γραμμή , η οποία είναι πιο κοντά στις ακτές της Κύπρου παρά στις δικες της(…). Δηλαδή πήρε περισσότερη υφαλοκρηπίδα».
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν υπογραμμισμένη την ανωτέρω τοποθέτηση του αξιωματούχου του ελληνικού κράτους κ.Χρήστου Ροζάκη!
Ο κ. Κοτζιάς, φερόμενος ως πράκτορας της Στάζι, δήλωσε: «Αν νομίζεις ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι ξέρω 'γω το Καστελόριζο, έχει 100% όλη την περιοχή, δεν είναι έτσι.
Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι, για να κατευνάζεται, όχι να τον βάλεις απέναντι»
γιατί.... «αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας "όλα δικά μου", τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος»!
Αναρωτιέμαι: ο τούρκος Τσαβούσογλου, Ακάρ ή Ερντογάν τα λένε καλύτερα υπέρ της Τουρκίας από τους Ροζάκη και Κοτζιά;
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο την Στρογγύλη, χωρίς δυνατότητα συντήρησης οικονομικής ζωής και χωρίς ΑΟΖ!
Όμως η ΑΟΖ της Στρογγύλης είναι αυτή που καθιστά Ελλάδα και Κύπρο ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΡΑΤΟΣ….
Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Ντόκος του ΕΛΙΑΜΕΠ, δήλωσε ότι
«… η Ελλάδα μπορεί να συζητήσει μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση της πρότερης οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μέσω προσφυγής στο διεθνές δικαιοδοτικό όργανο »!
Η παραίτηση Ντόκου δεν έγινε δεκτή! Παράξενο δεδομένου ότι οιαπόψεις του είναι το ίδιο ανθελληνικές με των Ροζάκη και Κοτζιά και ταυτίζονται με την επίσημη τουρκική πολιτική.
Διότι:
1. Η πάγια ελληνική θέση από το 1974 είναι ότι μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά προς επίλυση στην Χάγη είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των νησιών του Αιγαίου και όχι όλων των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή όχι η αιγιαλίτιδα ζώνη, ούτε ηΑΟΖ.
2. Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο είναι πάγια θέση τηςΤουρκίας από το 1974. Και προϋποθέτει εδαφική κυριαρχία στανησιά ΜΑΣ!
Διότι κατά το διεθνές δίκαιο η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών συνιστά προβολή του εδάφους στην θάλασσα.
Το έδαφος τουπαράκτιου κράτους δεσπόζει στη θάλασσα! Όπως καταλάβατε επιδιώκεται «ειρηνική» αλλαγή των συνόρων ΜΑΣ.
«Προς το παρόν διά της διπλωματικής οδού».
«Επανασχεδιασμό δυνάμεων και συνόρων διά της διπλωματικής οδού την προσεχή τριετία (και) στην χερσόνησο του Αίμου, επιδιώκουν οι ΗΠΑ», έγραφε ο Άλεξ Στεφανόπουλος (κατά δήλωση του της Στράτφορ,), στο περιοδικό επίκαιρα στις2/3/2018, ενόψει παράδοσης της Μακεδονίας μας!
Επανασχεδιασμό (tres chic!) των συνόρων ΜΑΣ που πότισαν με τόνους ελληνικού αίματος για να βρίσκονται εκεί οι παππούδες μας.
Και το ασπάζονται αυτό αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους!
Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Διακόπουλος αν «παραβιάσουν οι Τούρκοι τα υδάτινα σύνορά μας» απάντησε «θα αντιδράσουμε …ακόμα και στρατιωτικά….».
Ποια εννοούν ότι θα υπερασπιστούν ως υδάτινα σύνορα ΜΑΣ; Τα 6 ναυτικά μίλια;
Κοροϊδευόμαστε; Η κυριαρχία της Ελλάδας κύριοι αξιωματούχοι εκτείνεται στα 12 νμ αιγιαλίτιδα ζώνη και 200 νμ ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα!
Αυτά οφείλετε να υπερασπιστείτε.
Αλλά!
Το ελληνικό κράτος δεν επέκτεινε μονομερώς την αιγιαλίτιδα ζώνη ΜΑΣ, ούτε οριοθέτησε ΑΟΖ, ώστε να καμώνεται ότι δεν χρειάζεται να τα υπερασπιστεί!
Οπότε εξαιτίας αυτής της δήθεν απρονοησίας το state department ονόμασε κομμάτια της πατρίδας μας «αμφισβητούμενα ύδατα».
Επομένως «νόμιμα» η τουρκιά θα κάνει γεώτρηση στα 6,1 νμ από ελληνικό νησί και μέσα στην καρδιά του Αιγαίου!
Άραγε πώς γίνεται να παρεισφρύουν τέτοιες εφιαλτικά προδοτικές απόψεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων της πατρίδας μας;
Πώς γίνεται να μην είναι υπουργός ένας Κώστας Γρίβας, ένας Παναγιώτης Ήφαιστος, που έχουν ξεκάθαρες απόψεις υπεράσπισης της ελληνικής κυριαρχίας ως την τελευταία σπιθαμή;
Πώς γίνεται να αποστρατεύεται ταξίαρχος ένας Κωνσταντίνος Κολοκούρης (αυτός που είχε πολυβολήσει το τουρκικό υποβρύχιο στο Φαρμακονήσι το 1997) αντί να αναγορεύεται αρχηγός;
«Αν θέλεις να κατακτήσεις τον εχθρό σου χωρίς ούτε μία σφαίρα, φύτεψε στην ηγεσία του ανθρώπους σου.
Σε λίγο η κυριαρχία σου εκεί θα γίνει ανεκτή αν όχι επιθυμητή εναλλακτική λύση»,
απαντά ο Σουν Τσου.
Αυτό ζούμε. Ξένες μυστικές υπηρεσίες τοποθέτησαν πράκτορες τους στις ηγεσίες μας και κατατρώγουν σαν σκουλήκια τα σωθικά της πατρίδας μας.
Προλειαίνουν επικοινωνιακά και υπογράφουν άφοβα τον εδαφικό ακρωτηριασμό της.
Γνωρίζουν όλοι ότι αν το ελληνικό κράτος πολεμήσει, κατάληψη ελληνικού εδάφους δεν μπορεί να γίνει!
Αρχηγέ Κωνσταντίνε Φλώρε, είπες και σε πιστεύω
«Όποιος πατήσει έδαφος μας, πρώτα θα τον κάψουμε, μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».
Σε ρωτώ: Ποιο εννοείς έδαφος; Τα 6νμ μόνο;
Και ποιόν θα κάψεις;
Μόνο τον τούρκο που θα έρθει με φέσι καικόκκινο μισοφέγγαρο ή και τον εσωτερικό εχθρό που κατέλαβε αξιώματα στην πατρίδα μας και την παραδίδει «ειρηνικά»;
Αν εσύ νομίζεις ότι στρατηγική είναι να αμύνεσαι έναντι αυτών που σου λένε κι όχι έναντι αυτών που πραγματικά απειλούν την χώρα είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Στρατηγική είναι να προβλέπεις ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ που θα χρησιμοποιήσει ο εχθρός για να καταλάβει την χώρα και να τους αποτρέψεις