Με μια σκληρή πραγματικότητα έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι της εστίασης, καθώς επανέρχεται σταδιακά η κανονικότητα μετά την καραντίνα.
Στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι» μίλησε ο Λευτέρης Γεωργιάδης, επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί 30 χρόνια και μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ).
Πολλά καταστήματα έβαλαν ήδη λουκέτο
Πολλοί συνάδελφοι του όπως τόνισε, ήδη έχουν μαζέψει τον εξοπλισμό και τα τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα και βάζουν λουκέτο, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα για την κατάσταση που επικρατεί εν αναμονή του ανοίγματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Μια παρέα χρειάζεται ένα δωμάτιο για να καθίσει σε ένα τραπέζι
Ο κ. Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε δεν έχει διευκρινίσει τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, ενώ όπως τόνισε υπάρχει σύγχυση για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα μια παρέα για να καθίσει σε ένα εστιατόριο θα χρειάζεται 12 τ.μ. δηλαδή ένα μικρό δωμάτιο.
Όσοι δεν μπορούν να ανοίξουν να παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας
Ο κ. Γεωργιάδης συμμερίζεται την άποψη όσα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τις προϋποθέσεις που βάζει η κυβέρνηση να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι τέλος του χρόνου.
«Να προστατευτεί όποιος δεν μπορεί να ανοίξει και να γίνουν διευκολύνσεις σε αυτούς που έχουν την δυνατότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο μέτρο της δυνατότητας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμους, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει για κάποιους εκ των προτέρων και για άλλους όχι, αφού δεν έχουν όλοι τα καταστήματα τους σε μεγάλους δρόμους αλλά και σε στενά και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτό το μέτρο.
Η σεζόν έχει χαθεί
«Η σεζόν δεν υπάρχει, αυτό έχει τελειώσει», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι θα δημιουργηθούν στρατιές ανέργων που θα δούλευαν για τη σεζόν. Το κράτος να επιδοτήσει την εργασία, να μειώσει τις εισφορές και να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις για κάθε μια θέση εργασίας που δημιουργούν. «Να στηριχθεί ο κλάδος με μέτρα, στις 31/8 έχουν συσσωρευτεί όλου του εξαμήνου οι πληρωμές και δεν σώζεται με λιγότερες από 48 δόσεις».
Ολόκληρη η συνέντευξη του Λ. Γεωργιάδη στον FLASH 99,4: