Η διαχρονική προδοσία της Βορείου Ηπείρου συνεχίζεται από την πολιτική συμμορία


Δεν θα αναφερθώ στην προδοσία της Βορείου Ηπείρου από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Θα αναφέρω μόνο όσα προλάβαμε και ζήσαμε.

Στα χρόνια του Ενβέρ Χότζα η Ελλάδα μας είχε ξεχασμένους. Ποτέ δεν έκανε κάτι για τους χιλιάδες φυλακισμένους, εξορισμένους και δολοφονημένους Βορειοηπειρώτες, μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες.  Μόνο για τους Εβραίους που σκότωσε ο Χίτλερ, τους Αρμένιους που σκότωσαν οι Τούρκοι και για όλους τους άλλους λαούς ενδιαφέρθηκε. Για τους Βορειοηπειρώτες ποτέ.

Ήρθαμε στην Ελλάδα, το 1991 οι περισσότεροι. Όχι μόνο δεν πήραμε ούτε δραχμή, τότε που δεν είχαμε τίποτα, μας κυνήγησε όσο μπόρεσε. Μας κυνήγησε τόσο πολύ που ζηλεύουμε τον τρόπο που συμπεριφέρεται σήμερα η Ελλάδα και όλος ο πολιτισμένος κόσμος στους Σύριους, Αφγανούς, Κούρδους κλπ.

Κάναμε τις χειρότερες δουλειές χωρίς να μας δώσουν χαρτιά, οικοδομές, καθαριότητα σπιτιών, κυνηγημένοι και στιγματισμένοι.

Από το 1991 έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια για να μας αναγνωρίσει τουλάχιστον το δικαίωμα να διαμένουμε νόμιμα και να ασφαλιστούμε, ως Έλληνες στην Ελλάδα και άλλα 9 χρόνια να πάρουμε το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Για μας δεν ήταν απλά δικαίωμα, ήταν τιμή, να είμαστε πολίτες μιας χώρας που τόσα περάσαμε για χάρη της και παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα, μόνο το όνομα της Ελλάδας μας συγκινεί. Για όλα αυτά έπρεπε να αγωνιστούμε. 

Δεν είναι απλά δικαιώματα, είναι κατάκτηση. Κάναμε πολλές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στην ίδια μας τη χώρα για να πάρουμε τα αυτονόητα. Όχι βοήθεια, αναγνώριση ή τουλάχιστον ανοχή. Η Ελλάδα επιτέλους ανέχεται που υπάρχουμε. Που και που μας θυμάται, κυρίως όταν οι Αλβανοί μας κυνηγούν. Συνήθως μας ξεχνάει και μας κυνηγάει η ίδια.


Στα χρόνια της κρίσης, τα δικά μας επιδόματα κόπηκαν, οι συντάξεις μας μειώνονται. Η Ελλάδα πατάει πάνω στις αδικίες για να κάνει μία ακόμη. Όσο δεν μας έδινε χαρτιά δεν είχαμε και όσο δεν είχαμε δεν μετράνε τα χρόνια αυτά στην ασφάλεια.

Γιατί μας κυνηγάει η Ελλάδα; Τι κάναμε και μας μισεί; Πληρώσαμε φόρους, δώσαμε τόσους ευεργέτες, τόσους Ολυμπιονίκες και όλη μας την ψυχή! Δεν είναι αυτό προδοσία; 

Χρήστος Ντούτσης
Πρώην πρόεδρος Ομοσποδίας «Ο Άγιος Κοσμάς»
Πρώην Δήμαρχος Δρόπολης

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη