Ξεσηκώνεται η Λέσβος, για τους λαθροεισβολείς


Διχασμένοι είναι οι πολίτες της Λέσβου σχετικά με το αν θα πρέπει να βρεθούν σήμερα στο κάλεσμα του Δήμου Λέσβου στην Πλατεία Σαπφούς, για να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα του νησιού μας.
Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν θέλουν να ενταχθούν σε μία πρωτοβουλία της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τον οποίο θεωρούν κύριο υπεύθυνο, για την μέχρι τώρα ανύπαρκτη αντίδρασή του στο μεταναστευτικό θέμα.
Μπορεί όλοι σχεδόν οι φορείς της Λέσβου να έχουν ανακοινώσει και επίσημα μάλιστα τη συμμετοχή τους σε αυτή τη Παλλεσβιακή διαμαρτυρία, ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνταχθούν με την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, αφού σε αντίθετη περίπτωση, ο Σπύρος Γαληνός θα χρησιμοποιούσε την άρνησή τους ως δικό του άλλοθι.
Ο Σπύρος Γαληνός ακόμα και τώρα, τρία χρόνια μετά, αποδεικνύει ότι δεν έχει το πολιτικό θάρρος για να βγει και να δηλώσει παλικαρίσια ότι έχει κάνει τα δικά του λάθη και να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Λέσβος.
Και αν δεν έχει τις δικές του ευθύνες ένας Δήμαρχος για ότι συμβαίνει στο δικό του τόπο και στους δικούς του συμπολίτες, τότε ποιος να έχει;
Δεν τον έχουμε δει μέχρι τώρα, να ζητήσει  μία συγνώμη από τον Λεσβιακό λαό.
Προφανώς θεωρεί τον εαυτό του αλάνθαστο.
Ο Σπύρος Γαληνός  κινδυνεύει σήμερα να βρεθεί μπροστά σε μία απρόσμενη γι αυτόν έκπληξη.
Να ακούσει συνθήματα εις βάρος του από πολίτες της Λέσβου, που δεν θέλουν ούτε το όνομά του να ακούν.
Τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Λέσβος, αφού τρία ολόκληρα χρόνια τώρα δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να παραλαμβάνει βραβεία και να «διαμαρτύρεται» με επιστολέςκαι ανούσιες δημοτικές συνεδριάσεις.
Ο Σπύρος Γαληνός παίζει σήμερα το τελευταίο του πολιτικό χαρτί.
Αναγκάστηκε ακόμα και να στείλει έκκληση προς δημοσιογράφους και διευθυντές ΜΜΕ, ζητώντας τους να προβάλουν τη σημερινή Παλλεσβιακή συγκέντρωση.
Δεν χρειαζόταν να κάνει αυτή την έκκληση…
Τα ΜΜΕ ξέρουν να αξιολογούν τι είναι είδηση και τι πρέπει να προβληθεί δημοσιογραφικά.
Ωστόσο θα σας θυμίσουμε ότι πολλές φορές ο Σπύρος Γαληνός έχει καταφερθεί εναντίον μερικών ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τα ως κέντρα παραπληροφόρησης και διαρροής ψευδών ειδήσεων.
Η γνωστή καραμέλα του Δημάρχου Λέσβου όταν δέχεται μία αρνητική γι αυτόν αλλά αντικειμενική κριτική, η οποία δεν του αρέσει και προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.
Είναι δικό  του θέμα και ασφαλώς και θέμα του Λεσβιακού λαού, για το μέλλον της πολιτικής του καριέρας.
Αυτό που εμείς θα υπογραμμίσουμε στον επίλογο του άρθρου μα,ς είναι ότι σήμερα πρέπει όλοι μας να δώσουμε ένα βροντερό παρόν στη σημερινή συγκέντρωση της Πλατεία Σαπφούς, ώστε η φωνή μας να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται στην Ελληνική Κυβέρνηση.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σας παραθέτουμε κάποια μηνύματα συμπολιτών μας από το προσωπικό προφίλ του Σπύρου Γαληνού.
Pantelis Klidaras Αρε Σπύρο τότε που έπρεπε γιατί δεν φώναξες και νομίζω ότι το ίδιο ερώτημα το έχουν όλοι
Τάσος Παντελής Τόσο καιρό είχες πέσει σε χειμερία νάρκη;;; Τί άλλαξε τώρα και δεν είσαι δίπλα στους επενδυτές, παρά πήρες το μέρος των ψηφοφόρων;; Τίποτα επικείμενες εκλογές, δε ξέρω λέω μήπως; Ή να έχεις απλά αναμνηστικές φωτογραφίες και πλακέτες τιμητικές και από τις δύο πλευρές του νομίσματος;;
Argyro Chatzi Και ξαφνικά ξυπνήσατε! Γιατί?
Mairi Papastefani Πολύ αργά πια!!!!! Εμένα να ρωτάτε που από τη πόρτα μου στη Μόρια περνούν χιλιάδες τουρκογυφτοι μπαίνουν στα περιβόλια κλέβουν φρούτα σφάζουν ζώα ακόμα φοβόμαστε για την ίδια τη ζωή μας!!!! Οι κύριοι της εξουσίας δεν μένουν εδώ και η προστασία τους είναι εξασφαλισμενη!!!! Τι να πάω λοιπόν στη συγκέντρωση????? Για να με κοροϊδέψουν άλλη μια φορά??????
Kostas Tsamouras Αργησατε παρα πολυ αλλα απο την αλλη ποτε δεν ειναι αργα .Η Λεσβος δεν ειναι τοπος βασανιστηριων και οι κατοικοι της δεν θα πρεπει να αποδεχθουν τον ρολο του εμμισθου δεσμοφυλακα.
Τα χρηματα αυτα δεν ειναι καθαρα!
Αντωνης Παπαπορφυριου Αγαπητε δημαρχε Καταλαβαινεις πολυ καλα τι εννοω ( να καπελωθει) Πρωτον ποιοι θα μιλησουν Και δευτερον εαν θα υπαρξει ψηφισμα ( που πρεπει να υπαρξει ) ποιον θα εκφραζει ? Τον μεσο πολιτη της Λεσβου που θελει να απομακρυνθουν οι περισοτεροι των ( μεταναστων ) Η πως θα κανουμε καλυτερη την ζωη των ( δυστυχων ) ανθρωπων τους οποιους ( καλεσαμε ) εμεις)??? να τους ανακουφισουμε ??? Δεν νομιζεις Σπυρο οτι οι περισοτεροι συμπολιτες μας εχουν αναγκη απο ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ τωρα που ερχεται το 2018 ( βλεπε αυξηση ΦΠΑ ) Και το 2019 μειωσεις συνταξεων και το 2020 μειωση αφορολογητου???? ΥΓ Και για τον ΦΠΑ καλο δεν θα ηταν μια καλιτερα οργανωμενη συνγκετρωση ?!
Το ρεπορταζ από το /www.lesvosnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη