Τα drones και οι 10 τομείς επιχειρηματικής ανάπτυξης


Η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των drones προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για τις επιχειρήσεις ούτως ώστε να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους ή να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές δυνατότητες.

Οι 10 τομείς όπου τα drones θα παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη είναι:

Construction – Σύμφωνα με την Goldman Sachs Research η πλέον αναπτυσσόμενη αγορά των drones είναι ο τομέας των κατασκευών. Οι εφαρμογές των αυτόνομων αεροσκαφών προσφέρουν στις κατασκευαστικές εταιρίες νέες αποδοτικές μεθόδους χαρτογράφησης 2D & 3D, καθώς και θερμική και πολυφασματική απεικόνιση και σε πραγματικό χρόνο συλλογή πληροφοριών και δεδομένων για τη μοντελοποίηση κτιρίου.

Asset management – Η πιο αποτελεσματική χρήση των drones για πολλαπλές βιομηχανικές εφαρμογές είναι η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και η προστασία τους. Τα αυτόνομα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για ταχεία, αποτελεσματική απογραφή και έρευνα είτε πρόκειται για κτίρια, ανθρώπους, ηλεκτροφόρα καλώδια, δρόμους, αγωγούς κλπ.

Maintenance – Τα αυτόνομα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων με χαμηλότερο κόστος και κίνδυνο, ιδιαίτερα σε επικίνδυνες περιοχές, όπως ηλεκτροφόρα καλώδια, σταθμούς ενέργειας, ή σε πολύ ψηλές κατασκευές, όπως κεραίες ραδιοφώνου ή γέφυρες. Τα drones παρέχουν επίσης ακριβείς εκτιμήσεις όσον αφορά φθορές και ζημιές παρακάμπτοντας την ανάγκη για προσωπικό και εξοπλισμό δεδομένου ότι υποστηρίζονται από τεχνολογίες όπως κάμερες θερμικής απεικόνισης. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις αναλώσιμων και ανταλλακτικών.

Agriculture – Η γεωργία ακριβείας εξαρτάται από την τεχνολογία των drones σε εφαρμογές όπως: επιθεωρήσεις καλλιεργειών και άρδευσης, ψεκασμό ακριβείας, χαρτογράφηση και ασφάλεια.

Mapping – Για τους πολιτικούς μηχανικούς, τις τοπικές αρχές, καθώς τους επαγγελματίες του real estate οι εφαρμογές χαρτογράφησης των αυτόνομων αεροσκαφών προσφέρουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο γεωγραφικής έρευνας - ακόμη και σε δύσβατες περιοχές.

Surveys and research – Η χρήση των drones για χαρτογράφηση και γεωγραφικές έρευνες μπορεί επίσης να προσθέσει σημαντική αξία σε επιχειρηματίες καθώς και στις αρχές του δημόσιου τομέα που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία απογραφής ή εκτιμούν τις αναπτυξιακές ανάγκες.

Risk monitoring – Στον ασφαλιστικό τομέα, τα drones προσφέρουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής εκτίμησης των φυσικών κινδύνων, της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των ζημιών επιτρέποντας πιο ακριβείς προβλέψεις και ταχύτερη επίλυση απαιτήσεων.

Safety and security – Σε αντίθεση με τη δορυφορική απεικόνιση, τις παραδοσιακές εναέριες έρευνες ή το ανθρώπινο προσωπικό εδάφους, τα αυτόνομα αεροσκάφη προσφέρουν τη δυνατότητα της στοχευμένης επιτήρησης σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου όπως δημόσιας ασφάλειας και φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.).
Τα drones επιτρέπουν τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης, υποστηρίζοντας την ταχεία και κατάλληλη αντίδραση. Mπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς έρευνας και διάσωσης, καλύπτοντας αποστάσεις πιο αποτελεσματικά από ότι οι ομάδες εδάφους. Επιπρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επείγουσες παραδόσεις ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού.

Film and multimedia – Οι επαγγελματίες του κινηματογράφου και της φωτογραφίας χρησιμοποιούν ευρέως τα drones ενώ είναι πολύ πιθανό να προσφέρουν διεύρυνση σε εφαρμογές των multimedia. Οι αεροφωτογραφίες και τα video από τα drones προσφέρουν επίσης επιχειρηματικές ευκαιρίες για την ενίσχυση του μάρκετινγκ στους τομείς των ακινήτων και του τουρισμού.

Drones-as-a-service – Τα drones παρέχουν πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους παρόχους διάφορων υπηρεσιών.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη