Τα οφέλη της Ανακύκλωσης

Πολλαπλά οφέλη έχουν οι πολίτες από την ανακύκλωση των συσκευασιών στους μπλέ κάδους. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε πρώτες ύλες, να μειώσουμε το κόστος για την οικονομία και παράλληλα να μειωθούν τα σκουπίδια που καταλήξουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.


Ας δούμε μερικά από αυτά τα οφέλη: 

1.      1.000 κιλά ανακυκλωμένου γυαλιού εξοικονομούν περίπου 12 κιλά  πετρέλαιο 
2.      2.200  κιλά κορμών δέντρων μας δίνουν 1000 κιλά  χαρτιού
3.       1.000  κιλά ανακυκλωμένου χαρτιού εξοικονομούν 130-170 κιλά  πετρέλαιο

Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και υποχρέωση κάθε κοινωνίας που συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής.  Ειδικά στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ο στόχος είναι η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών και των κοινωνικών εταίρων και για αυτό το λόγο το σύνθημα που έχει τεθεί είναι " Ευρώπη η Κοινωνία της Ανακύκλωσης".  Και πραγματικά η συμμετοχή στην ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής με αδιαμφισβήτητα οφέλη για το περιβάλλον και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας. 

Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πολύ περισσότερα από τα προφανή, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Η Ανακύκλωση: 

-Συμβάλλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων που πρέπει να συλλεχθούν από τους Δήμους και να μεταφερθούν σε ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
-Συνεισφέρει στη εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, που συνήθως είναι μη ανανεώσιμες (πετρέλαιο, μεταλλεύματα κλπ.) παρέχοντας και οικονομικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία που σε μεγάλο μέρος εισάγει πρώτες ύλες και ενέργεια.                                        
-Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
-Προσφέρει στον πολιτισμό, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία μιας έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.
Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της εναλλακτικής διαχείρησης εξαρτάται, όχι μόνο από την ευαισθητοποίηση, αλλά και από την ενεργό συμμετοχή.  Οι πληροφορημένοι και ενεργοί πολίτες είναι ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν οι στόχοι του νόμου και της ελληνικής κοινωνίας και να προστατευθεί πιο αποτελεσματικά το περιβάλλον. 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη