Το πάρτι των Τραπεζών με τα POS


Εκατοντάδες εκατομμύρια στην τσέπη των τραπεζιτών


Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το κόστος αγοράς των συσκευών αυτών. Οι τράπεζες τα διαθέτουν προς πώληση με μέσο κόστος περίπου τα 200 ευρώ.
Αν υποθέσουμε ότι το κέρδος είναι τουλάχιστον τα μισά, δηλαδή βγάζουν 100 ευρώ από κάθε μηχανάκι. Αν πούμε ότι η χώρα έχει ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις, τότε μόνο από την αγορά των pos οι τράπεζες έβγαλαν 100 εκατομμύρια ευρώ!
Οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα, είναι περίπου 8.5 εκατομμύρια. Από αυτούς υποχρεωμένοι να χτίσουν το αφορολόγητο μέσω κάρτας είναι τα περίπου τα 7,5 εκ. Εάν ετησίως πραγματοποιήσουν αγορές κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ με κάρτα ο καθένας τους και με μέση προμήθεια το 1,5% που χρεώνει η τράπεζα, τότε από κάθε φορολογούμενο η τράπεζα εξασφαλίζει προμήθεια 15 ευρώ. Δηλαδή, από τα 7,5 εκατ. φορολογούμενους έχει έσοδα παραπάνω από 110 εκατ. και μάλιστα σε ετήσια βάση!
Αν πραγματοποιήσουν αγορές 2000 ευρώ, τότε κερδίζουν 220εκ!
Με 3000 ευρώ «καθαρίζουν» 330 εκατ.
Τώρα αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκάσουν τον κόσμο να κάνει πληρωμές με την κάρτα ( αυτό σημαίνει κατάργηση των χρημάτων), έχουμε και λέμε:
Τα 8.5 εκατομμύρια φορολογούμενων πρέπει να αποδώσουν ετησίως 500 ευρώ και με μέση προμήθεια το 1%. Στα 500 ευρώ το 1 ευρώ γίνεται 5 ευρώ. Επί 8,5 εκατ., υπολογίστε άλλα 40 εκατ.!
Τα λεφτά αυτά δεν πηγαίνουν στις τράπεζες
Βάσει υπολογισμών, 300 τουλάχιστον εκατομμύρια ετησίως θα πηγαίνουν στις τράπεζες με αυτόν τον πρόχειρο υπολογισμό, από την προμήθεια των pos.
makeleio.gr
via

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη