4 Λόγοι που δυσκολεύεσαι να χάσεις το λίπος από την κοιλιά


Ζηλεύεις αυτούς τους γραμμωμένους στην παραλία, προσπαθείς κι εσύ να χάσεις το λίπος από την κοιλιά, αλλά σου είναι δύσκολο και δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί;
Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει κάτι διαφορετικό για τους κοιλιακούς, και το πως κατάφερε να χάσει το λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή.
Εδώ θα καταρρίψουμε κάποιους από τους μύθους που θα ακούσεις και θα σου δώσουμε τις σωστές συμβουλές, ώστε να καταφέρεις κι εσύ να βγεις στην παραλία χωρίς κοιλιά και φυσικά να έχεις το περιθώριο να πιεις μια μπυρίτσα, χωρίς ενοχές.

Μύθος 1ος: Οι κοιλιακοί είναι η πιο σωστή άσκηση


Το ότι θέλεις να μειώσεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνεις άσκηση μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή. Με τους κοιλιακούς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να συσφίξεις τους μυς στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται περισσότερο λίπος εκεί.Η καλύτερη άσκηση για απώλεια λίπους είναι η αερόβια. Πρώτα πρέπει να χάσεις το λίπος και μετά να δουλέψεις τους κοιλιακούς.

Μύθος 2ος: Είναι απαραίτητο το να αποφεύγεις το κρέας


Το κρέας από πολλούς θεωρείται λιπαρή τροφή και πιστεύουν ότι πρέπει να το αποφεύγουν τελείως. Αυτό όμως δεν είναι αυτό που πρεσβεύει η υγιεινή διατροφή. Το κρέας φυσικά και περιέχει λίπος, αλλά είναι συστατικό που χρειάζεται για τον οργανισμό μας. Η σωστή ημερήσια πρόσληψη συστατικών είναι 50% υδατάνθρακες, 30% λίπος και 20% πρωτεΐνη.

Άρα, το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις είναι να ψάχνεις τα καλά λιπαρά που περιέχονται στα ψάρια, τα αυγά αλλά και το λευκό κρέας. Επίσης το κρέας περιέχει σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Μύθος 3ος: Το να σταματήσεις τελείως να τρως βοηθάει


Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν πως αν σταματήσουν ξαφνικά να τρώνε θα χάσουν κιλά και λίπος. Αυτό όμως είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Το να σταματήσεις απότομα να τρως ο οργανισμός σου θα πάρει λάθος μήνυμα και θα μειωθεί κατά πολύ η απόδοση του μεταβολισμού, αφού θα αρχίσει να κάνει λιγότερες καύσεις και θα μάθεις να μην καίει γρήγορα την ενέργεια. Το πιο σωστό είναι να κάνεις πολλά μικρά και υγιεινά γεύματα μέσα στην μέρα ώστε να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.

Μύθος 4ος:  Υπάρχουν σκευάσματα που βοηθούν την απώλεια βάρους


Κατά καιρούς ακούμε για διάφορα σκευάσματα που μπορούν μέσα σε μία εβδομάδα ή σε ένα μήνα να σε κάνουν να χάσεις το ανεπιθύμητο λίπος. Αν προσέξεις όμως στα μικρά γράμματα θα δεις να αναγράφεται ότι όλα αυτά βοηθούν σε συνδυασμό με σωστή διατροφή.
Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Μόνο η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να χάσεις το λίπος που θέλεις. Ακόμα και το πράσινο τσάι που έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι βοηθά στην απώλεια λίπους από μόνο του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Το παν είναι τα σωστά γεύματα και φυσικά ο υγιεινός τρόπος ζωής. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά placebo που στο μόνο που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι να πιστεύεις ότι κάνεις κάτι.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη