Πώς να δώσετε άλλον αέρα στο σπίτι σας, εύκολα και οικονομικά


Δεν χρειάζεται να αλλάξετε σπίτι για να έχετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, απλά κάντε μερικά τολμηρά βήματα στην διακόσμηση και ανανεώστε ένα-ένα τα δωμάτια για μεγαλύτερη ευκολία.
Καθιστικό

Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου – μετακινήστε τον καναπέ και την τηλεόραση σε διαφορετικά σημεία στο καθιστικό. Αυτό και μόνο αρκεί για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ζείτε καθημερινά το ίδιο δωμάτιο.





Κουζίνα

Εάν υπάρχει χώρος στην κουζίνα σας, εκμεταλλευτείτε τον για να δημιουργήσετε μια μικρή τραπεζαρία. Με τον κατάλληλο φωτισμό (ένα φωτιστικό οροφής που κρέμεται χαμηλά ή ένα επιδαπέδιο φωτιστικό δίπλα στο τραπέζι) μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σκηνικό εστιατορίου και να δώσετε μια διαφορετική αίσθηση από την υπόλοιπη κουζίνα.

Μπάνιο

Εάν τα πλακάκια σας έχουν φθαρεί, απλά επιδιορθώστε τους αρμούς. Αφαιρέστε προσεκτικά τον παλιό αρμό με μια ειδική ξύστρα (έχει μικρό κόστος στα πολυκαταστήματα με εξοπλισμό για κατασκευές) και προσέξτε να μην ξεκολλήσετε τα πλακάκια.

Στη συνέχεια ανακατέψτε τον νέο αρμόστοκο (επιλέξτε έναν αδιάβροχο που επίσης δεν θα σας κοστίσει ακριβά), εφαρμόστε ανάμεσα στα πλακάκια και σκουπίστε το περίσσιο υλικό.
Ακόμη και αν δεν σας αρέσουν τα πλακάκια του μπάνιου σας, με αυτό τον εύκολο τρόπο το μπάνιο σας θα λάμψει.




Υπνοδωμάτιο

Ανανεώστε τον φωτισμό. Συνήθως έχουμε ένα φωτιστικό οροφής και ένα μικρότερο στο κομοδίνο, όμως προσθέτοντας ένα επιδαπέδιο φωτιστικό ή ένα κηροπήγιο με ασφαλή σχεδιασμό, μπορείτε να μετατρέψετε το υπνοδωμάτιό σας σε έναν χώρο χαλάρωσης.

Ζωντανέψτε τα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο με μερικά σχέδια στένσιλ που μπορείτε να βάψετε μαζί με το παιδί.

Αγοράστε έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη και τοποθετήστε τον στον τοίχο με πινέζες, ή αν έχετε γυψοσανίδα, καθαρίστε την και βάψτε με ειδικό χρώμα για μαυροπίνακα. Δώστε στα παιδιά κιμωλίες και αφήστε τα να δημιουργήσουν.

Χρήσιμες συμβουλές


Ανανεώστε τις κουρτίνες στο σαλόνι προσθέτοντας ριντό ή τραπαρίες για ένα έντονο αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για τη διακόσμηση - ακόμη κι αν δεν μπορείτε να ράψετε μόνη σας τις κουρτίνες, καταστήματα όπως το ΙΚΕΑ προσφέρουν έτοιμες ραμμένες κουρτίνες σε χαμηλές τιμές. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε δύο κομμάτια και να τα κρεμάσετε το ένα μπροστά από το άλλο.

via



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη