Το τουρκικό σχέδιο δεν είναι «κακό». Για την ακρίβεια είναι «διαβολικό» και «ασύμμετρο».
Μπορεί μάλιστα το θερμό επεισόδιο να προκύψει με αφορμή κάποια προσφυγική λέμβο που κάτι θα της συμβεί στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ίδια ώρα σε ανατολικό Αιγαίο και Θράκη θα επικρατεί χάος.

Εξάλλου οι Τούρκοι ήδη έχουν στείλει πρόσφυγες με πλοιάρια στην Κύπρο και έχουν «τσεκάρει» την όλη διαδικασία.
Θα χρησιμοποιήσουν τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές ως πρώτο κύμα επίθεσης-απόβασης και, πολύ πιθανό, ανάμεσα στους πρόσφυγες να περάσουν και Τούρκοι «δολιοφθορείς» και τζιχαντιστές για την επόμενη φάση, εάν η Ελλάδα δεν καταρρεύσει μέσα στα πρώτα 24ωρα ή θελήσει να αντισταθεί.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει καμία αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι οι Αμερικανοί δεν ξέρουν ακόμα τι θέλουν, στην πραγματικότητα απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο, εάν αρχίσει να εξελίσσεται, είμαστε μόνοι μας.
Η Τουρκία ποντάρει ότι εξαιτίας του προσφυγικού χάους, που θα προκαλέσει στην Ελλάδα, θα καταφέρει να μας «δέσει» τα χέρια ώστε να μην απαντήσουμε με ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ποιος θα κάνει ολοκληρωτικό πόλεμο με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περνάνε το Αιγαίο;

Διότι αυτό που φοβάται η Τουρκία είναι ότι το θερμό της επεισόδιο-προβοκάτσια μπορεί να εξελιχτεί σε γενικευμένη σύρραξη, στην οποία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει κι από την οποία θα βγει χαμένη και διαμελισμένη.

Στον ίδιο σχεδιασμό ίσως να εντάσσονται και οι προκλήσεις Ράμα τα τελευταία 24ωρα προς τη Σερβία και τα Σκόπια με τις διακηρύξεις περί «Μεγάλης Αλβανίας».
Το «άνοιγμα» και βαλκανικού μετώπου παράλληλα βόρεια της Ελλάδας κρίνουν ότι θα αποθαρρύνει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας από το να απαντήσει όπως πρέπει αλλά και θα την αναγκάσει να κρατήσει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις μακριά από το ανατολικό μέτωπο.

Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο σενάριο άμεσα.

via