H συνέντευξη του Κων. Μητσοτάκη που «ξεμπρόστιαζε» τον ανίκανο και ανεύθυνο Καραμανλή και την ξέχασε ο Κούλης


Προκάλεσε αίσθηση για ακόμη μια φορά με την τοποθέτησή του για την απαρχή της κρίσης και το πρώτο Μνημόνιο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του τις προηγούμενες ημέρες στον ΑΝΤ1, όταν «ξέπλυνε» για άλλη μια φορά τον Κώστα Καραμανλή από τις ευθύνες του για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στον Ν. Χατζηνικολάου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιος μας οδήγησε στα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας πως «ο κ. Καραμανλής κάλεσε σε συνεννόηση τον Γιώργο Παπανδρέου και είπε την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας». «Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε, αρνήθηκε την συναίνεση και μας οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Και μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να ξέχασε όσα έλεγε μέχρι να γίνει πρόεδρος της ΝΔ πως «ήταν λάθος που η ΝΔ δεν ψήφισε το Μνημόνιο το 2010», αλλά μάλλον ξέχασε και τη συνέντευξη του πατέρα του και επίτιμου προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 2010 και ενώ η χώρα είχε οδηγηθεί στα Μνημόνια, όπου εξαπέλυε σφοδρή κριτική στη διακυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2004-09.
«Με απογοήτευσε ο Καραμανλής, βρισκόμουν σε μόνιμη αντιδικία μαζί του, του έλεγα συνεχώς πως ο τόπος οδεύει σε χρεοκοπία, όλοι το ήξεραν, είναι αστείο να λένε πως δεν ξέρουν, εγώ συνεχώς το φώναζα», αναφέρει αρχικά και συνεχίζει, ερωτηθείς από Όλγα Τρέμη και Γιάννη Πρετεντέρη για ποιους λόγους δε μιλάει: «Δική του υπόθεση να μιλήσει όποτε αυτός νομίζει, εγώ κριτικάρω έντονα αρνητικά την περίοδο εκείνη διότι η ΝΔ μπορούσε να φέρει τα πράγματα σε καλύτερο σημείο και δεν το έκανε».
«Διαφωνώ επίσης στον τρόπο που έφυγε η κυβέρνηση, κάνοντας εκλογές. Αφού διαπίστωσε έστω πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, να πάρει τα έκτακτα μέτρα και αν είναι να πέσουμε, να βουλιάξουμε με τη σημαία ψηλά, όχι με την κατηγορία ότι παραδώσαμε την καυτή πατάτα στον επόμενο», έλεγε μεταξύ άλλων ο Κων. Μητσοτάκης.


via

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη