Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ανακαινίζουμε ένα παλιό σπίτι


Η περίπτωση της αγοράς ενός σπιτιού δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, αφού θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί επένδυση ζωής.
Αλλα μικρά κι άλλα μεγαλύτερα, άλλα στο κέντρο μιας πόλης ή σε κάποια περιοχή έξω από αυτό και μακριά από τους έντονους ρυθμούς του.
Κάθε αγοραστής καλείται να επιλέξει την πιο μοντέρνα εκδοχή, αυτή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του και θα του παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες ανέσεις.
Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις ανθρώπων που αγαπούν το «παλιό». Εκείνοι που θέλουν να ξοδέψουν τις οικονομίες τους για να αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο χώρο, που διατηρεί την αίγλη και τη γοητεία μιας άλλης εποχής και να τον προσαρμόσουν στα μέτρα τους.
Ποιες είναι όμως οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε, αν βρίσκεστε κι εσείς ένα βήμα πριν από αυτήν την απόφαση;
  • Μην γκρεμίζετε τους διαχωριστικούς τοίχους
Σύμφωνα με τη Νικόλ Κέρτις, ειδικό στις ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων, υπάρχει λόγος που ένα παλιό σπίτι έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε ο χώρος της τραπεζαρίας να είναι επίσημος και έξω από κάθε άλλο δωμάτιο. Για παράδειγμα, μερικές φορές μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να καθαρίσετε τέλεια την κουζίνα σας και εκείνη την ημέρα να περιμένετε κόσμο.

  • Χρησιμοποιείστε απλά προϊόντα καθαρισμού
Η Κέρτις εξηγεί ότι πολλά από τα σημεία μέσα σε ένα παλιό σπίτι μπορούν να λάμψουν σαν καινούρια με πολύ απλές διαδικασίες και προϊόντα καθαρισμού, όπως για παράδειγμα το ξύδι που είναι ιδανικό και για πορσελάνινες επιφάνειες.
  • Μην αλλάζετε τα παράθυρα
Ενα από τα πρώτα σημεία που σπεύδει κανείς να ανακαινίσει μέσα σε ένα παλιό σπίτι είναι τα παράθυρα και τα κουφώματα. Ομως σύμφωνα με την ειδικό, αυτά μπορείτε απλά να τα επιδιορθώσετε και να διατηρήσετε έτσι την αισθητική τους.


  • Μην πανικοβάλλεστε με το τρίξιμο
Σκεφτείτε, ότι αυτά τα σπίτια χτίστηκαν με τα καλύτερα υλικά λέει η Κέρτις, όπως για παράδειγμα το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε σε ορισμένα τμήματα τους. Αγαπήστε τους θορύβους πριν μπείτε στη διαδικασία να αλλάξετε το πάτωμα.
  • Μην καταστρέφετε όλες τις βίντατζ λεπτομέρειες
Μείνετε πιστοί στο χαρακτήρα του σπιτιού σας και διατηρείστε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες, που άλλοι θα πλήρωναν για να αποκτήσουν. Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν για παράδειγμα στα πλακάκια ενός μπάνιου και ανανεώστε το χωρίς πολλά έξοδα.

via

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη