Ο φιλοτομαριστής Πολάκης δίνει στεγνά τους συντρόφους του, Κουρουμπλή και Ξανθό


Η σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή, με βαρύτατες καταγγελίες, απειλές και υπονοούμενα για τη φαρμακευτική δαπάνη, εξυπηρετήσεις σε πολυεθνικές και διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έδωσε μπόλικη τροφή στους δημοσιογράφους αλλά έβγαλε και πολλά πράγματα στη φόρα.
Από το «να με κοιτάς καλά. Όταν θα φύγετε από την εξουσία, εγώ θα σε κλείσω φυλακή» του Άδωνι Γεωργιάδη, στο «έχουμε μαζέψει πολλά στοιχεία εις βάρος σας. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανένα. Δεν μας έχει στο χέρι κανείς. Εσείς να κοιμάστε ανήσυχοι τα βράδια» του Παύλου Πολάκη, υπήρξαν κάποια βασικά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα κενά!
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να απαντήσει για ποιο λόγο δεν έγιναν ανατιμολογήσεις φαρμάκων το 2015, καθώς, όπως είπε, «αν και ο νόμος ορίζει ότι πρέπει υποχρεωτικά το υπουργείο Υγείας να εκδίδει 2 δελτία τιμών τον χρόνο με μείωση 7-10 %, είπατε ότι το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξέχασε να εκδώσει το δελτίο τιμών. Είπατε ότι είχατε το μυαλό σας στη διαπραγμάτευση, αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες κέρδισαν 500 εκατ. ευρώ από αυτό».
Αμέσως μετά, ξεκίνησαν οι… μαντινάδες (στην κυριολεξία): «Είπαμε πολλά ψέματα, να πούμε μια αλήθεια, φορτώσαμε σε ποντικό εννιά κιλά ρεβίθια», απάντησε ο αν. υπουργός Υγείας και ξεκίνησε να επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς όμως να απαντά για τις ανατιμολογήσεις που δεν έγιναν το 2015 και που φόρτωσαν στη φαρμακευτική δαπάνη το ποσόν των 140 εκατ. ευρώ.

Κρατά αποστάσεις…
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί, και κρατά ξεκάθαρες αποστάσεις τόσο από τους προκατόχους του όσο και γενικότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το κομμάτι. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που ο νυν αναπληρωτής υπουργός αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας. Την πρώτη φορά σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra και στον Αιμίλιο Λιάτσο είχε πει πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ενώ τώρα στη Βουλή τούς άφησε ακάλυπτους λέγοντας ότι τότε (το 2015) «μας είχαν βάλει τη θηλιά στον λαιμό».
Το θέμα όμως μετά την άρνηση του κ. Πολάκη να υπεραμυνθεί των ενεργειών των προκατόχων του υπουργών Κουρουμπλή και Ξανθού, παίρνει άλλες διαστάσεις.
Και εξηγούμεθα: Με δεδομένο ότι η παράλειψη αυτή  των δύο υπουργών να προβούν σε ανατιμολόγηση το 2015, έχει ήδη καταγγελθεί από τους κ.κ. Λοβέρδο, Κεγκέρογλου και Χριστοδουλοπούλου στην Εισαγγελία Διαφθοράς, η διακρίβωση της παράβασης του Ποινικού Κώδικα στα σχετικά άρθρα περί διαπράξεως του αδικήματος της Κακουργηματικής Απιστίας εις βάρος του Δημοσίου θα πρέπει –όπως επισημαίνουν έγκυροι νομικοί κύκλοι– να θεωρείται κάτι περισσότερο από  βεβαία. Στην περίπτωση αυτή, ο φάκελος της δικογραφίας θα πρέπει να διαβιβασθεί στη Βουλή με αίτημα την άρση της ασυλίας των δύο υπουργών, αίτημα το οποίο βεβαίως δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτό από την κυβερνητική πλευρά. Πλην όμως η κυβέρνηση που τόσο πολύ στηρίζεται στο ηθικό πλεονέκτημα θα έχει υποστεί ένα πλήγμα στον τομέα αυτό.
Τώρα, αν το πιθανολογούμενο αίτημα για άρση της ασυλίας γίνει μετά το κλείσιμο της Βουλή, τον Ιούνιο, τότε το φερόμενο ως αδίκημα θα έχει παραγραφεί.
Κατά συνέπεια, η όλη διαδικασία της έρευνας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά τα χρονικά όρια.
Βεβαίως, η Δικαιοσύνη κάνει τη δική της δουλειά, με τους δικούς της ρυθμούς, κάτι που πολλές φορές δεν εξετάζεται από τα πολιτικά πρόσωπα όλων των παρατάξεων, που για δικούς τους επικοινωνιακούς λόγους θέλουν εδώ και τώρα διερεύνηση της υπόθεσης οι μεν, ή να παίζουν… καθυστέρηση οι δε. Ίδωμεν…

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη