Header Ads

Μετά τους απατεώνες Μαρινόπουλους έσκασε κι άλλη βόμβα από τους απατεώνες Λεμονήδες της αλυσίδας Καλογήρου

Τα χρέη εκατομμυρίων σε Προμηθευτές & Τράπεζες, η μεγάλη ζωή και το ιδιωτικό αεροπλάνο!

Η μεγάλη ζωή φαίνεται ότι καταδίκασε την αλυσίδα καταστημάτων Καλογήρου και μαζί τους προμηθευτές της, στους οποίους οφείλονται αρκετά εκατομμύρια ευρώ!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των οικονομικών του μεγεθών με βάση τα δεδομένα του 2015, ο τζίρος όλων των επώνυμων αλυσίδων που διαχειρίζεται ο όμιλος υποχώρησε στα 55,218 εκατ. ευρώ, σχεδόν στο μισό από τα 101 εκατ. ευρώ που πραγματοποιούσε το 2008.Αύξηση κατά 3% σημείωσαν τα μικτά κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 24,071 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν στα 10,055 εκατ. ευρώ.Αναλόγως τα μετά φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα 10,056 εκατ. ευρώ ζημιών από 14,349 εκατ. ευρώ το 2014.

Αυτό το μέγεθος ωστόσο αποτελεί «φωτογραφία» μιας χρήσης, η οποία έρχεται να προστεθεί σ’ ένα επίσης ζημιογόνο οικονομικό παρελθόν, καθώς οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται σε 38,4 εκατ. ευρώ.


Οι τραπεζικές υποχρεώσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 61,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015, ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές διαμορφώθηκαν σε 27,8 εκατ. ευρώ.

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ!

Η ζωή της οικογένειας Λεμονή (ιδιοκτήτες της Καλογήρου) λέγεται ότι ήταν κάτι παραπάνω από υπερβολική τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την αγωγή της τράπεζας, δεν πλήρωναν δόσεις ούτε καν τις καλές εποχές. Το χρέος έφτασε στα 4 εκατ. ευρώ πριν η τραπεζα αποφασίσει να προχωρήσει σε αγωγή. Επίσης είχε σπίτι στο Μιλάνο. Προ μηνών υποσχέθηκε στις τράπεζες να το πουλήσει για να πληρώσει χρέη.

Το σπίτι πουλήθηκε πέριξ των 6 εκ ευρώ αλλά , όπως λένε οι τραπεζίτες, δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ από τα χρέη τους. Το γεγονός αυτό εξόργισε τις τράπεζες.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ MALL & GOLDEN HALL

Όπως επισημαίνει το euro2day.gr και η δημοσιογράφος Πένυ Κούτρα στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η οικογένεια Λεμονή όσον αφορά τη διάσωση της υπερχρεωμένης αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων Καλογήρου, η οποία μόλις χθες αναγκάστηκε να κλείσει ακόμη δύο καταστήματα της σε Golden Hall και στο The Mall Athens.ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΕΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΞΕΝΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Λεμονή, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες σε πίεση από τις πιστώτριες τράπεζες, διατηρεί επαφές με δύο επιχειρηματικούς πόλους για το ενδεχόμενο εισόδου και κεφαλαιακής ένεσης.


Το κατάστημα Καλογήρου (Λεμονής) στο Golden Hall. Η φωτό είναι της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2017

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώτος πόλος είναι μεγάλος ελληνικός εισηγμένος όμιλος με ισχυρή παρουσία στη λιανική και τη χονδρική ένδυσης και υπόδησης, ενώ ο δεύτερος είναι μη εισηγμένο επιχειρηματικό σχήμα με πολυετή εμπειρία και παρουσία στο εγχώριο λιανεμπόριο.

Σε όλα τα παραπάνω ωστόσο αποφασιστικό ρόλο θα παίξουν και οι τράπεζες, οι οποίες αποτελούν το μεγάλο πιστωτή της αλυσίδας, η οποία μήνες τώρα διαπραγματεύεται ένα «κούρεμα» των υποχρεώσεων της προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή.Πώς γίνεται πουλώντας παπούτσια να αγοράζει ο Λεμονής, ιδιωτικό αεροσκάφος;


Το ερώτημα με απασχολεί από χθες που “έσκασε” η είδηση-γιατί η αλυσίδα όπως καταλαβαίνετε όλοι έχει σκάσει προ πολλού-και δεν είναι καθόλου ρητορικό!

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ:

1. Πώς ένας έμπορος που πουλά παπούτσια έχει στην κατοχή του ιδιωτικό αεροσκάφος;
2. Πώς ένας έμπορος που πουλά παπούτσια έχει στην κατοχή του υπερπολυτελή βίλα στο Μιλάνο της Ιταλίας;
3. Πώς ένας έμπορος που πουλά παπούτσια έχει στην κατοχή του βίλα σε κτήμα 25 στρεμμάτων στη Βιτίνα, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων;
4. Τελικά, τι κάνουμε όλοι εμείς λάθος και παλεύουμε κάθε μέρα για το μεροκάματο;
5. Πώς αυτοί οι τύποι εξασφάλιζαν και εξασφαλίζουν μια “ιδιότυπη” ασυλία και δεν τους αγγίζει κανείς;
6. Ποιος θα πληρώσει τα εκατομμύρια χρέη προς αυτούς τους κακόμοιρους προμηθευτές που δεν έμαθαν στη ζωή τους να είναι απατεώνες;
7. Το Κράτος και η Δικαιοσύνη τι κάνουν;;;
Και βέβαια, η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που τέθηκε εξαρχής, είναι μία και μοναδική… Στην Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών όλα ήταν εφικτά!ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ VS ΚΟΡΟΪΔΑ (ΕΜΕΙΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

Για ακόμα μια φορά, εμείς τα κορόιδα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο!
Όσο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων Καλογήρου έκαναν τη ζωάρα τους και φέσωναν όποιον μιλούσε ελληνικά, εμείς πληρώναμε φόρους και δεχόμασταν διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 25 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΤΙΝΑ;

1. Άραγε αυτό το ιδιωτικό αεροπλάνο γιατί δεν πουλήθηκε από την πρώτη στιγμή για να εξοφληθούν οι προμηθευτές;
2. Είναι αλήθεια ότι η βίλα στο Μιλάνο πουλήθηκε και δεν πήγε ούτε ένα ευρώ σε Προμηθευτές και Τράπεζες;
3. Είναι αλήθεια ότι η βιλάρα στη Βιτίνα είναι υποθηκευμένη στις Τράπεζες; Κι αν ναι τι κάνουν οι Διοικήσεις των Τραπεζών για αυτό, την ίδια ώρα που ο γείτονάς μου χάνει την πρώτη του κατοικία 50τμ για χρέη 10.000 ευρώ;
4. Τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη προς της τράπεζες θα τα πληρώσουμε πάλι εμείς τα κορόιδα;


Φτάσαμε στο Αμήν πλέον! Ως εδώ! Ας αναλάβει το Κράτος και η Δικαιοσύνη να τελειώνει με όλους τους απατεώνες που θησαύρισαν στην πλάτη μας γιατί αλλιώς βλέπουμε να επέρχεται γενικός ξεσηκωμός…

via

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Από το Blogger.