Οι χάρτες με τα νησιά που θέλουν οι Τούρκοι – Πότε θα «χτυπήσουν» στο Αιγαίο


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ απέστειλε «αιχμηρή» επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα , στην οποία μεταφέρει  την απογοήτευση της Άγκυρας στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που απορρίπτει την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να «δράσει σαν ένας καλός γείτονας»…αλλιώς….
«Η άρνηση της Αθήνας να εκδώσει τους πραξικοπηματίες είναι μια απογοήτευση για εμάς. Έχω στείλει επιστολή στον κ Τσίπρα γι “αυτό. Έχω εκφράσει και πάλι τις προσδοκίες μας για την  αναθεώρηση αυτής της ετυμηγορίας εντός των ορίων του νόμου», δήλωσε ο  Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι έστειλε την επιστολή αρκετά πρόσφατα και δεν είχε ακόμη λάβει καμία απάντηση.

Η ένταση στο Αιγαίο έχει και πάλι  φουντώσει  μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Μετά την απόφαση, ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ  στρατηγός Χουλουσί Ακάρ  και οι διοικητές των τριών κλάδων των ΕΔ,  πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Ίμια  λόγω  της επετείου των  21 χρόνων  της κρίσης που έφερε τις δύο γειτονικές χώρες στο χείλος ενός πολέμου .
Ο Γιλντιρίμ κάλεσε την Αθήνα να παραδώσει τους Τούρκους στρατιωτικούς «όπως ακριβώς και άλλες γειτονικές χώρες έχουν ήδη κάνει».





Ανέφερε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα ως δύο γείτονες πρέπει πάντα να προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις  δεδομένου ότι δεν μπορεί να αλλάξει  η γεωγραφία , τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει  τους δεσμούς της με τον «γείτονά της».



«Απαντάμε  σε μερικές υπερβολικές [κινήσεις] και προκλήσεις που προέρχονται από την άλλη πλευρά του [Αιγαίου]. Δεν θα πρέπει να παρερμηνευτούν όμως », πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.
Υπενθυμίζοντας την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εθνικής άμυνας στις βραχονησίδες στο Αιγαίο, ο Yıldırım δήλωσε ότι δεν έχουν «κανένα νόημα για μας καθόλου» , προσθέτοντας ότι υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν είναι «βέβαιη».
«Τα προβλήματα στο Αιγαίο δεν είναι καινούργια και έχουν μια μακρά ιστορία. Αλλά δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια καλή σχέση, αν δεν μπορούμε πάντα να υποβάλουμε τις διαφορές στον γείτονα μας. Θα πρέπει να μιλήσουμε για το  αμοιβαίο μέλλον και τα αμοιβαία συμφέροντά μας, όχι για τα προβλήματα », είπε, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία έχει την δύναμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε εχθρική προσπάθεια.

Με λίγα λόγια και από το «πουθενά» οι Τούρκοι μας θέτουν ζήτημα για τα 130 νησιά και νησίδες, …. δηλαδή παραπάνω από το μισό Αιγαίο ….προφανώς στην συνέχεια για να λάβουν αυτό που θέλουν  παρουσιάζοντας το ως «συμβιβασμό».
Μας θέτουν ένα πρόβλημα απαιτώντας ελληνικό έδαφος πάνω στο οποίο μας ζητούν να «συμφωνήσουμε»…αλλιώς μας απειλούν με πολεμική ενέργεια.
Μετά το Ιράκ και την Συρία , ο Ερντογάν εντελώς προγραμματισμένα από ότι διαφαίνεται ανοίγει μέτωπο και στο Αιγαίο απαιτώντας και εκβιάζοντας για κεκτημένα που ευρίσκονται στην σφαίρα της οθωμανικής φαντασίας του.
Είναι σίγουρο ότι ο Σουλτάνος θα «κτυπήσει» στο Αιγαίο μέχρι το καλοκαίρι , το θέμα είναι εάν θα αντιδράσουμε όπως πρέπει ως χώρα και πολιτικός κόσμος , διότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους, αυτό είναι το μόνο  σίγουρο .
Υπάρχουν πληροφορίες ότι η αλλαγή της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων  πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα τον Ιανουάριο υπό τα βάρος έγκυρων πληροφοριών…περί τουρκικής ενέργειας , η οποία σήμερα διαφαίνεται καλύτερα από ποτέ.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη