Έγγραφο πρόκληση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: Υπό ελληνική διοίκηση η Θράκη


Στο φως  επίσημο απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, στο οποίο αναφέρεται με προκλητικότητα οτι η Δυτική Θράκη, βρίσκεται κάτω από ελληνική διοίκηση. Το έγγραφο δημοσιεύεται σε εφημερίδα της Κομοτηνής
Το  έγγραφο αυτό απαγορεύει την είσοδο στην Τουρκία της ελληνικής δημοσιογραφικής ομάδας της εφημερίδας Αζίνλίκτσα αλλά και αποκλείει την πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας και των κοινωνικών δικτύων της σε κατοίκους που ζουν στην Τουρκία.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ομάδα αυτή είναι συνδεδεμένη με τις μυστικές ελληνικές υπηρεσίες και με την οργάνωση FETO/PDY του Γκιουλέν και προσπαθούν να επηρεάσουν με τα άρθρα τους την κοινή γνώμη τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας ιδιαιτέρα στην Δυτική Θράκη .
Ο σκοπός αυτής της δημοσιογραφικής ομάδας είναι ,όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο να νομιμοποιήσουν τον διορισμένο Μουφτή ,τις εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες του υπό το έλεγχο της ελληνική διοίκηση .
Ο όρος ‘’ελληνική διοίκηση’’ δείχνει κατάφωρα αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή της Δυτικής Θράκης ενώ η απαγόρευση εισόδου στην γειτονική χώρα των Ελλήνων δημοσιογράφων δείχνει το φακέλωμα που υπάρχει από τις τουρκικές αρχές.
Η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έχει ανάψει στο κατακόρυφο εξαιτίας της μη έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών από το Άρειο Πάγο πριν από 10 μέρες. Από τότε οι τουρκικές αρχές έχουν προβεί σε σωρεία δηλώσεις και κινήσεων εναντίον της Ελλάδας με σκοπό να οξύνουν τα πνεύματα. Αμφισβητούν και γκριζάρουν περιοχές στο Αιγαίο και μέσω αυτού το επίσημου έγγραφου προσπαθούν να γκριζάρουν και την Δυτική Θράκη.
Η αποκάλυψη έγινε από τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χριστίνα Ούτση. Ζητούν άμεσα να κληθούν στην Αθήνα για εξηγήσεις ο πρόξενος της Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
«Ενώ η Τουρκία απαξιώνει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη της χώρα μας και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την μη έκδοση των 8 αξιωματικών, αποκαλύπτεται με απόρρητα επίσημα έγγραφα η παρέμβαση του Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής στην τουρκική δικαιοσύνη για να αποδοθούν ποινές σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν διέπραξαν κανένα απολύτως αδίκημα.
Το προξενείο με έγγραφό του αποδίδει στην ελληνική δημοσιογραφική ομάδα του Αζινλίκτσα την κατηγορία ότι είναι «υπό τον έλεγχο της ελληνικής διοίκησης» και με τα δημοσιεύματά της νομιμοποιεί τους επίσημους Μουφτήδες, την εκπαίδευσή και άλλες δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτείας.
Η Τουρκική δικαιοσύνη λαμβάνοντας υπόψη της το έγγραφο αυτό μπλοκάρει την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα και απαγορεύει στην δημοσιογραφική της ομάδα την είσοδο στην Τουρκία. Είναι σαφές ότι η τουρκική «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» λειτούργησε καθ’ υπόδειξη του προξενείου το οποίο παραβιάζει ωμά την διεθνή νομοθεσία στοχοποιώντας Έλληνες πολίτες.
Όμως, βαρύτατη και πιθανότατα προσχεδιασμένη πρόκληση είναι η χρήση του όρου «Ελληνική διοίκηση» στο έγγραφο που εμμέσως υπονοεί ότι υπάρχει και «Τουρκική διοίκηση», αμφισβητώντας έτσι θρασύτατα το ότι η Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας. Το «γκριζάρισμα» της Θράκης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο !
Ζητούμε να κληθεί άμεσα, ο πρόξενος της Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί μαζί με τον πρέσβη της Τουρκίας, για να δώσουν σαφείς εξηγήσεις».
Παρακάτω η επίσημη μετάφραση του απόρρητου εγγράφου και το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη