Ήταν ο Τζένγκις Χαν, Μινωικής καταγωγής;


Τη δεκαετία του 1990 απρόσμενα αρχαιολογικά ευρήματα δημιούργησαν μεγάλο μειονοτικό πρόβλημα στην Κίνα. Στην έρημο Τακλαμακάν βρέθηκαν θαμμένες πόλεις βρέθηκαν κάτω από τις αμμοθίνες της και τάφοι με μούμιες. Δεκάδες μούμιες (600 μούμιες από 2000 περιφερειακούς τάφους.) χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία. 

Ωστόσο... οι νεκροί δεν ήταν Κινέζοι! Ήταν ψηλοί, κοκκινομάλληδες ή ξανθοί, με ανοιχτόχρωμα μάτια. Οι πιο παλιοί ανάγονταν στο 1800 π.Χ. και οι πιο πρόσφατοι στο 300 π.Χ. Όλοι οι τάφοι και οι ενδυμασίες από τις μούμιες είχαν επιρροές από την τέχνη των Ελλήνων: Γεωμετρικά σχέδια στα υφαντά και στα κεραμικά, αγάλματα φτερωτών αλόγων, αλλά και ζωγραφιές με Έλληνες στρατιώτες και Κενταύρους κλπ. Έπειτα από πολλές διελκυστίνδες, η κινεζική κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει εξέταση DΝΑ από κοινή ομάδα ερευνητών από πανεπιστήμια της Κίνας, της Σουηδίας και των ΗΠΑ. Τα πορίσματα από το DΝΑ ξεκαθάρισαν ένα πράγμα. Ότι οι μούμιες κατάγονται από τους Μινωίτες. Ας έχουμε υπόψη μας ότι κρητικοί ψηλοί ξανθοί με γαλανά μάτια υπήρχαν και ήταν οι ΚΥΔΩΝΙΤΕΣ.. 

Σύμφωνα με τον Πέρση ιστορικό Rashid al-Din, ο Τζένγκις Χαν γεννήθηκε στο Bourchikoun, που σημαίνει άτομα με γκρίζα μάτια , και ο ίδιος είχε κόκκινα μαλλιά και πράσινα μάτια. Βέβαια οι Κινέζοι και οι Μογγολοι τον Τζένγκις Χαν τον παριστάνουν με μογγολικά χαρακτηριστικά. 


Οι Κινέζοι απαγορεύουν να γίνουν περεταίρω ανασκαφές και δεν επιτρέπουν να πλησιάσει άνθρωπος της δύσης μια που οι ντόπιοι απαίτησαν την ανεξαρτησία τους πριν από λίγα χρόνια γιατί δεν έχουν χαρακτηριστικά Κινέζων. 

Μήπως λοιπόν ο Τζένγκις Χαν έχει καταγωγή από την Κρήτη; Δείτε κάτω την Φώτο(1) τον Τζένγκις Χαν όπως τον περιέγραψε ο Πέρσης ιστορικός πως ήταν στην πραγματικότητα. Στις Φώτο (2-3) μούμιες με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά που βρέθηκαν στην Κίνα. Στις Φώτο (4-5) αντικείμενα που βρέθηκε σε τάφους από αυτές τις μούμιες και φέρουν γρύπες. Οι γρύπες ήταν σύμβολα των Μινωιτών. Υπάρχουν στην Κνωσό δεξιά και αριστερά του θρόνου του Μίνωα. Και στις Φώτο (6-7) γρύπες από την Ελλάδα. Η ομοιότης νομίζω είναι μεγάλη!!!



Παναγιώτης Δαρίβας

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη