Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα επιτίθεται στον Ηλία Ψινάκη


Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα στρέφεται κατά του Δημάρχου, Ηλία Ψινάκη, κατηγορώντας τον για απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης με αφορμή την σύσταση ιδιωτικής εταιρίας υπό την ονομασία «Ίδρυμα Μαραθώνα» από τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Ο Ηλίας Ψινάκης ίδρυσε την εταιρία τον Μάιο του 2015 και έχει την θέση του προέδρου. Κατά καιρούς μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχουν υπάρξει συγγενείς και φίλοι του Δημάρχου. Έδρα της εταιρίας έχει δηλωθεί το σπίτι του κ. Ψινάκη στο Νέο Βουτζά.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως η εταιρία συστάθηκε με αποκλειστικό σκοπό να «παρακάμψει τις δυσκολίες του Δημοσίου» και προς το συμφέρον των κατοίκων του Δήμου, όμως εδώ και δύο χρόνια αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο για τον τρόπο λειτουργίας της.

Η άρνηση του ένωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, που με ομόφωνη απόφαση-κόλαφο, αφήνουν πολλές αιχμές κατά του Ηλία Ψινάκη. Το «φλέγον» ζήτημα συζητήθηκε σε έντονη συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης.

Η εισήγηση του θέματος που έφερε τον τίτλο «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα marathon foundation του Ηλία Ψινάκη» ήταν ιδιαίτερα σκληρή για το Δήμαρχο Μαραθώνα κατηγορώντας τον για απόπειρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης - προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του.

Το θέμα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ηλία Ψινάκη που αρχικά εκτόξευσε προσωπικές επιθέσεις κατά συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και ατόμων που έφυγαν από το δικό του σχήμα, και στη συνέχεια τόνισε πως δεν οφείλει να λογοδοτήσει για τις κινήσεις της εταιρίας του σε κανέναν.
Το Δημοτικό Συμβούλιου ζήτησε από τον Δήμαρχο να αφαιρέσει το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του και να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας του προς ενημέρωση των δημοτών του Μαραθώνα.

Αποφάσισε μάλιστα με ψήφους 33-0 να στείλει έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις πρεσβείες, δημόσιους φορείς, ιδρύματα κ.α. με την οποία θα τους ενημερώνει ότι όχι μόνο η εταιρία του Ηλία Ψινάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Μαραθώνα, αλλά ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαραθώνα αρνείται να παρουσιάσει οποιοδήποτε επίσημο οικονομικό στοιχείο για τη λειτουργία της.
«Τη δική μου εταιρία θα τη διοικώ όπως το θέλω εγώ, θα της δίνω ότι όνομα γουστάρω, και όποιος θέλει να την ελέγξει ας πάει στον Εισαγγελέα», απάντησε οργισμένος ο Ηλίας Ψινάκης και απείλησε με μηνύσεις.

Το κείμενο της επιστολής που κοινοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο και προς όλα τα ΜΜΕ είναι το εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα Marathon Foundation», ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Μαραθώνα.
Πρόκειται για εταιρία που ίδρυσε προσωπικά ο κ. Ηλίας Ψινάκης και για τη λειτουργία της οποίας δεν έχει καμία απολύτως γνώση ή ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρηματικών ποσών ή των περιουσιακών στοιχείων που αποκτά η συγκεκριμένη εταιρία, είναι ο κ. Ψινάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας στο οποίο κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του Δημάρχου Μαραθώνα.
Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Μάιο του 2015, όταν και συστάθηκε η συγκεκριμένη εταιρία, ο κ. Ψινάκης αποφεύγει να προχωρήσει στην παραμικρή επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατανομή των χρηματικών δωρεών που εισπράττει το Marathon Foundation, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές του εμφανίζει την εταιρία του ως συνεργαζόμενη με το Δήμο Μαραθώνα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε δωρεά πραγματοποιείται στο Marathon Foundation, ενισχύει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ηλίας Ψινάκης, και όχι το Δήμο Μαραθώνα.
Οποιοσδήποτε συσχετισμός του Marathon Foundation με το Δήμο Μαραθώνα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρίας και μόνο αυτής.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεές προς το Δήμο Μαραθώνα να απευθύνονται στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου Μαραθώνος (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Σχολεία, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα, ΝΠΔΔ «Τετράπολις», ΔΗΘΕΜΑ, Αθλητικός Οργανισμός κ.α) και όχι σε οιασδήποτε μορφής ιδιωτικές εταιρίες.

Με εκτίμηση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα».

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη