Ιπτάμενα ταξί χωρίς πιλότο από την Airbus


Η εταιρία η οποία κατασκευάζει αεροσκάφη έχει σκοπό  στο μέλλον να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, δημιουργόντας μια υπηρεσία με τη βοήθεια της οποίας θα μπορεί κάποιος να καλέσει ένα ιπτάμενο ταξί.
Το φουτουριστικό ιπτάμενο ταξί θα μπορεί να πετά χωρίς πιλότο και θα προσγειώνεται κάθετα, όπως ένα ελικόπτερο. Οι πρώτες δοκιμές πτήσης έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου έτους.

Τα άτομα που θα επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το ιπτάμενο ταξί , το μόνο θα πρέπει να κάνουν είναι να καλέσουν ένα από αυτά μέσω της υπηρεσίας της εταιρίας. ‘Ύστερα από λίγο το ταξί θα έρχεται και θα μεταφέρει τους πελάτες στον προορισμό τους.
Η Airbus εκτιμά  πως η ανάπτυξη εκατομμυρίων τέτοιων ταξί, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του προβλήματος της κυκλοφοριακής συμφόρησης, επειδή τα ιπτάμενα ταξί δεν θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο στον οποίο κινούνται σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα υπόλοιπα οχήματα.

Η εταιρεία  ωστόσο δεν έχει βρει ακόμη τρόπο να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές το πώς θα καταφέρει να εξασφαλίσει άδεια προκειμένου τα ταξί της να πετάξουν πάνω από τις μεγάλες πόλεις. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μάλλον θα αργήσουμε λίγο να δούμε τα ιπτάμενα ταξί να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας.


πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη