Header Ads

Οι σταλινικοί Τσίπρας και Λαφαζάνης είναι Εβραίοι;

Ο παππούς του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτριος Τσίπρας, που ήρθε απ’ την Δυτική Τουρκία, ήταν Εβραίος ;


O I.B.Στάλιν στις αρχές της δεκαετίας του 1950 είχε δηλώσει…δημόσια ότι οι σοβιετικοί πολίτες εβραϊκής καταγωγής είναι εν δυνάμει καλυμμένοι πράκτορες του ιμπεριαλισμού.

Θυμήθηκα αυτά τα λόγια του Στάλιν,όταν έμαθα ότι η τουρκική εφημερίδα «Χουρριέτ» έγραψε,γύρω στις 25 Ιούλη 2015, ότι ο παππούς του Αλέξη Τσίπρα (έμαθα τα εξής : ο παππούς του αυτός ονομαζόταν Δημήτριος Τσίπρας,η σύζυγός του,γιαγιά του Αλέξη Τσίπρα,λεγόταν Αλεξάνδρα,ο δε πατέρας του ΠαύλοςΤσίπρας είχε γεννηθεί το 1934 στο νομό Άρτας) είχε έρθει απ’ τη ΔυτικήΤουρκία από χωριό που είχε πολλούς Εβραίους, υπονοώντας ότι ο ίδιος ήταν Εβραίος.

Επίσης υπάρχει φήμη ότι ο τάφος αυτού του παππού του Αλέξη Τσίπρα ήταν σε εβραϊκό νεκροταφείο της Άρτας, που αργότερα πέρασε στο Δήμο Άρτας. Κρατάω λοιπόν μια επιφύλαξη και δεν σπεύδω να το θεωρήσω ανυπόστατο ότι ο παππούς του αυτός ήταν Εβραίος ή αν ήταν,δεν σπεύδω να θεωρήσω ότι αυτό είναι κάτι
σίγουρα χωρίς καμιά σημασία.

Ερατώ Μπέλλου via


Τούρκικη εφημερίδα Hürriyet :
H οικογένεια του Τσίπρα μετακόμισε στην Ελλάδα απο την δυτική Τουρκία. Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ «είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι», σημειώνει η Hürriet, επικαλούμενη δημοσίευμα της 29 Ιανουαρίου 2015 τοπικής εφημερίδας daily Hudut ,που εκδίδεται στην βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης (Edirne) .
Η Hudut Daily ανέφερε ότι η αυθεντική καταγωγή του 40χρονου Τσίπρα είναι από την Τουρκία. Ισχυριζόμενη ότι ο Τσίπρας είναι το εγγόνι μίας οικογένειας που διέμενε στο χωριό Μπαμπέσκι του Κιρκλαρέλι πριν μετακομίσει στην Ελλάδα. Η καθημερινή εφημερίδα σημειώνει ότι ο Nevzat Çolak, τοπικός επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Τουρκίας (ÖDP) (Κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης) στο Κιρκλαρελί, δήλωσε πως είχε συναντήσει τον Τσίπρα όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή Εργίνη το 2010 για μια κοινή εκδήλωση μεταξύ Συριζα και ÖDP.
Σύμφωνα με τον Nevzat Çolak, ο Τσίπρας δήλωσε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους στην Αδριανούπολη ότι "αισθάνεται σαν στο σπίτι του", όταν επισκέπτεται την περιοχή αυτή στην Τουρκία, καθώς η οικογένειά του καταγόταν από το Μπαμπέσκι, ένα χωριό στην κοντινή επαρχία Κιρκλαρέλι. Το χωριό Μπαμπέσκι βρίσκεται σε μια σχετικά επίπεδη περιοχή όπου το υψηλότερο σημείο δεν υπερβαίνει τα 150 m. Το ποτάμι του σατανά (Şeytan Deresi) ρέει μέσα από τη γη της περιοχής. Κατά τον 17ο αιώνα το μέχρι τότε χωριό άρχισε ν' αναπτύσσεται με ταχύτητα από πολυάριθμους έποικους ΕΒΡΑΙΟΥΣ , Σπαχήδες στρατιωτικούς, και Τούρκους από τις γύρω περιοχές προερχόμενους από τη Βεσσαραβία.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΒΡΑΙΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.
ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ;

Η Συναγωγή Κεχιλά Κεντοσά Γιάννενα και η Οικογένεια Λαφαζάν
(Congregation Kehila Kedosha Janina and the Lafazan family)
Η Συναγωγή Κεχιλά Κεντοσά Γιάννενα είναι μια μικρή συναγωγή στο Λόουερ Ιστ Σάιντ (δηλ. της Χαμηλότερης Ανατολικής Πλευράς) της πόλης της Νέας Υόρκης που καταβάλλει προσπάθειες για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την κληρονομιά της συναγωγής τους, μέσω ενός μουσείου που εξοικειώνει τα άτομα με τα έθιμα και την ιστορία της.
Η συναγωγή είναι σχεδόν αμετάβλητη από τότε που χτίστηκε το 1927 από Ρωμανιώτες Εβραίους από τα Γιάννενα, της Ελλάδας. Το 2004, είχε χαρακτηριστεί ως ορόσημο από την πόλη της Νέας Υόρκης.
Και τα αναμνηστικά και οι ξεναγοί του μουσείου περιγράφουν την ιστορία των Εβραίων Ρωμανιωτών, από την είσοδό τους στην Ελλάδα κατά το πρώτο αιώνα μεχρι την τρέχουσα ζωή τους στην Αμερική.
Παρουσιάζονται οι διαφορές μεταξύ των ελληνικών Ρωμανιωτών Εβραίων και των Ελλήνων Σεφαραδιτών Εβραίων που έφυγαν από την Ισπανία για να ξεφύγουν από την Ιερά Εξέταση. Οι δύο ομάδες μιλούν διαφορετικές γλώσσες και έχουν και ξεχωριστά έθιμα.
Τελευταίως όμως, έπεσε στην αντίληψή μας ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο* της Συναγωγής αυτής όπου λέει:
«Ευτυχισμένο το Πουρίμ σε όλους! Αυτή είναι μια εορτή που τιμα τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. Στις 27 Ιανουαρίου η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, οι κοινότητες στην Ελλάδα και οι Ελληνο-Εβραίοι εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες θυμούνται αυτό το γεγονός. Πάνε 68 χρόνια αφότου απελευθερώθηκαμε από το Άουσβιτς-Μπίρκεναου , αλλά τα σημάδια μας είναι ακόμη νωπά.»
Πάμε λίγο παρακάτω γιατί εκεί είναι το ζουμί…
Στην σελίδα 2 του ίδιου δελτίου (δείτε την εικόνα πιο κάτω), βρίσκουμε ένα τμήμα όπου αναφέρονται μερικά ονόματα μερικών μελών της εν λογω συναγωγής που πέθαιναν τελευταίως. Μιλάει για τους θανάτους μερικων ανθρώπων απο την οικογένεια… ΛΑΦΑΖΆΝ (Lafazan). Λαφαζάν;;;  Το «Λαφαζάν» ακούγεται σαν το…«ΛΑΦΑΖΆΝης», έτσι δεν είναι;;; Εδώ μιλάμε αποκλειστικά για Εβραίους, και αυτή η οικογένεια Λαφαζάν τυχαίνει να βρίσκεται στο εν λόγω δελτίο. Αλλά μήπως, λέμε μήπως, σχετίζεται με τη συγκεκριμένη Εβραϊκή οικογένεια ο κ. Παναγιώτης….ΛΑΦΑΖΆΝης, ο βουευτής του ΣΥΡΙΖΑ;;;
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ονόματος “Λαφαζάνης”. Το ουσιαστικό “λαφαζάνης”, προέρχεται από την τουρκική λέξη «lafazan», το οποίο σημαίνει πολυλογάς, φαφλατάς, αυτός που – συνήθως – λέει ψέματα.

Αλλά όπως γνωρίζουμε πολλοί σήμερα, το 95 τοις εκατό των σημερινών Εβραίων προέρχονται αρχικά απο τους Χαζάρους που ήταν μια…ΤΟΥΡΚΟ-ΜΟΓΓΟΛΙΚΉ φυλή. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά κοφυφαίοι ΕΒΡΆΙΟΙ γενετιστές απο το διάσημο πανεπιστήμιο John Hopkins. Ναι, το ακούσατε σωστά: Οι Τούρκοι και οι Εβραίοι ειναι σχεδόν το έν και το αυτό από φυλετικης αποψεως! Για αυτό το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσαμε να δώσουμε εδώ σε σχέσει με αυτό το ζήτημα είναι το γεγονός ότι παραδέχθηκε ο ίδιος ο Κεμάλ, ο ΑΤΑΤΟΎΚ, ότι ήταν εβραϊκής καταγωγής! Δείτε την αναφορά** για αυτό το θεμα στο κάτω μέρος του άρθρου αυτου. Αν τωρα δουμε το ενημερωτικο δελτιο της συναγωγης αυτης λιγο πιο κατω αναφερει και αλλους ΛΑΦΑΖΑΝ που είναι μελη της συναγωγης αυτης.
Θα αναρωτιεστε τωρα βεβαια που θελουμε να καταληξουμε με την ολη μας αυτην αναφορα περι των εβραιων. Στην συγχρονη ιστορια μας την χωρα μας την κυβερνησαν σιγουρα 2 εβραιοι ο Κ.Σημιτης η αλλιως Ααρων Αβουρι και ο Γ.Παπανδρεου η αλλιως Τζεφρυ Μινεικο Τσαντ και ολοι ξερουμε τις συνεπειες της διακυβερνησεως τους. Κατεστρεψαν την χωρα μας κατ εντολην των ομοεθνων των σιωνιστων που ενορχηστρωναν καθε προσπαθεια τους. Δεν ειναι επισης λιγοι αυτοι που λενε οτι το πραγματικο ονοματεπωνυμο του Α.Τσιπρα ειναι AXEL CIPRA και οτι ειναι και αυτος εβραικης καταγωγής.

Εδω και τωρα λοιπον θα πρεπει ο κ. Λαφαζανης να μας απαντησει εαν ειναι εβραικης καταγωγης διοτι η πολυπαθη πατριδα μας επαθε ουκ ολιγα απο τους μισουντες αυτην θανασιμα σιωνιστες. Θα πρεπει να ξερουν οσοι σκεφτονται να τον ψηφισουν εαν ειναι ομοεθνης μας η οχι και ιδιως εαν ειναι εβραικης καταγωγης διοτι αποκλειεται εκ των πραγματων να πραξει κατι καλο για την Ελλαδα εαν ειναι εβραιος λογω του οτι αποδεδειγμενα οι εβραιοι θα πραξουν μονο οτι συμφερει στο εθνος τους και δυστυχως για εμας παντα τα συμφεροντα τους ηταν εναντια στα δικα μας.
* Ενημερωτικο Δελτίου της Συναγωγή Κεχιλά Κεντοσά Γιάννενα (Kehila Kedosha Janina) | Φεβ. 2013 | Λίνκ: http://www.kkjsm.org/Enewsletter/ENewsletterFebruary2013.pdf
** «Ο Κεμάλ Ατατούρκ: Απόγονος Είμαι του Μεσσία των Εβραίων Σαμπετάι Ζεβί» Του Ιωάν. Κουντούρη | 2 Αυγ. 2015 | Λίνκ: http://300sploggers.blogspot.com/2015/08/blog-post.htm
Από το Blogger.