Header Ads

Νίκος Λούτσας: Ο βασιλιάς του γύρου

Έφυγε από την Θεσσαλονίκη και σήμερα πουλάει 30 τόνους γύρο και 200 χιλ. σουβλάκια ...την μέρα 


Η επιχειρηματική πορεία του Νίκου Λούστα είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Γεννημένος στη Φλώρινα, σπούδασε Γεωλογία. 

Ωστόσο, χάρη στον ανήσυχο χαρακτήρα του αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο των τροφίμων δημιουργώντας στη Θεσσαλονίκη μια βιοτεχνία κρέατος η οποία επεξεργαζόταν γύρους και σουβλάκια. Μαζί με τον Γκίλι Λεβί  μπήκε μέτοχος στην Gilli Diet και αργότερα δημιούργησε το πρώτο δικό του εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη. 

Τα εγκατέλειψε όλα όμως και πήρε τον δρόμο για την Αθήνα, όπου γνωρίστηκε με την οικογένεια Νίκα των γνωστών αλλαντικών. Με την οικογένεια Νίκα, τους Δαυίδ και τη συνδρομή ενός fund κατάφερε να ιδρύσει την εταιρεία Ελληνικός Γύρος -η πρώτη προσπάθεια βιομηχανοποιημένου γύρου-, την οποία και πούλησε μετά από κάποια χρόνια. 

Ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από εννέα χρόνια, απασχολώντας μόλις 17 άτομα και κατάφερε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα – εν μέσω κρίσης – να καταγράψει πωλήσεις 130 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη πάνω από 7 εκατ. ευρώ και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στους 250. 

Ο λόγος για την εταιρεία παραγωγής γύρου, Μέγα Γύρος, η οποία έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει εκτός από την ελληνική αγορά, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην αμερικάνικη.

 Σήμερα η Μέγα Γύρος είναι η μεγαλύτερη σε παράγωγη γύρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως πάνω από 30 τόνους γύρο, 200 χιλ. σουβλάκια και 5 τόνους κρεατοσκευασμάτων.

Η εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια, ένα στον Ασπρόπυργο και ένα στην Aμερική που  δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Από το Blogger.