Header Ads

ΤRUMP σε IMF: Κατασχέστε τις χρεοκοπημένες εταιρίες των Ελλήνων Ολιγαρχών!-Μια χώρα κατεστραμμένη θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί σε ένα εμφύλιο πόλεμο
Όταν ο Σόιμπλε, από το 2010 κιόλας, υποστήριζε ότι στην Ελλάδα απέτυχαν οι ελιτ γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε. Μετά από 7 χρόνια Μνημόνια οι ελίτ που εννοούσε ο Σόιμπλε εξακολουθούν να κυριαρχούν στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή του τόπου.
Ο Σόιμπλε εκπροσωπεί τις απόψεις ενός πανίσχυρου τμήματος της γερμανικής ελίτ, που θεωρεί ότι η Ελλάδα θα είναι μια μόνιμη εστία μόλυνσης της Ευρωζώνης και ότι θα ήταν καλύτερο να βγει εκτός ευρώ, ώστε να δοθεί και ένα μάθημα στις ανυπάκουες δημοσιονομικά χώρες. Με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο ο Σόιμπλε έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι έφτασε η στιγμή να ξεμπερδεύει μια και καλή με την Ελλάδα. Ο ίδιος πάντα πίστευε ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει.
-Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να σωθεί η Ελλάδα, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την προϋπόθεση ότι η ελληνική κοινωνία θα απαλλαγεί από την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ η οποία ευθύνεται για την δημιουργία του μεταπολιτευτικού πελατειακού κράτους, που προκάλεσε τόσες αγκυλώσεις και έφερε την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο…
υποστηρίζει ο ίδιος στους συνομιλητές του.
Το είχε δηλώσει παλαιότερα και δημοσίως: «Στην Ελλάδα, απέτυχαν οι ελίτ», υποστήριξε ο Σόιμπλε, υπονοώντας ότι η αποτυχία του πολιτικό-επιχειρηματικού συστήματος εξουσίας να διοικήσει ορθολογικά την Ελλάδα οδήγησε στην χρεοκοπία.
Tότε είχε προσθέσει με νόημα ότι η διαδικασία μετάβασης της Ελλάδας στο καινούριο, γίνεται με όρους μετασοβιετικής Ρωσίας. Κάποιοι πίσω από αυτήν την φράση είδαν μια σαφή αναλογία της ελληνικής ελίτ με τους Ρώσους ολιγάρχες. Τώρα πλέον με την βοήθεια του Τραμπ ο Σόιμπλε φλερτάρει με την ιδέα να ξεδοντιάσει τους εγχώριους ολιγάρχες. Από το περιβάλλον του Τραμπ η οδηγία προς το ΔΝΤ είναι σαφής:
-Πάρτε τις εταιρίες των χρεοκοπημένων Ελλήνων Ολιγαρχών…
Το σίγουρο είναι αυτή η αντίληψη για τον ρόλο της ελληνικής πολιτικό-επιχειρηματικής ελίτ θα επανέλθει στα διεθνή ΜΜΕ με την εκλογή του Τραμπ ο οποίος πολύ δύσκολα θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να εξακολουθήσει να πετάει χρήματα σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Οι New York Times σε παλαιότερο άρθρο τους καταφέρονταν κατά της πολιτικής και επιχειρηματικής γραφειοκρατίας που εμποδίζει την ανάπτυξη, νοθεύει το δημοκρατικό πολίτευμα και λειτουργεί με όρους οικογενειοκρατίας και δεν συμμετέχει στην συλλογική θυσία που υποβάλλεται ο ελληνικός λαός.
Ο Σόιμπλε σύμφωνα με το Spiegel είχε αναθέσει σε ένα στενό επιτελείο συνεργατών του, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και ορισμένοι κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι να σταθμίσουν τις πιθανές συνέπειες για την Ευρωζώνη, από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ. Μετά από πολλούς μήνες και αφού μεσολάβησε η πυροσβεστική παρέμβαση των αμερικανών και των ηγετών του ευρωπαϊκού νότου, ο Σόιμπλε «πείστηκε» ότι μια πιθανή αποβολή της Ελλάδος από το ευρώ θα δημιουργούσε μεγαλύτερους μπελάδες στην Ευρώπη από αυτούς που πιθανώς θα έλυνε.
Τώρα ο Τραμπ δεκάρα δεν θα δώσει αν πάρει φωτιά η ελληνική καλύβα.
“Μια χώρα κατεστραμμένη θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί σε ένα εμφύλιο πόλεμο, η κοινωνία να παραδοθεί στο έλεος κάθε είδους συμμοριών και να περάσει στη σφαίρα επιρροής ανταγωνιστικών προς την Ευρώπη ανερχόμενων υπερδυνάμεων…”
Αυτό σήμερα ακούγεται ιδανική εξέλιξη για τον Τραμπ.
Οι επιτελείς του Σόιμπλε βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ όπως o Sam Clovis.
Από το Blogger.