Header Ads

Ο Τραμπ "τρώει" την Λαγκάρντ και oι χρεοκοπημένοι Ελληνες ολιγάρχες χάνουν τις επιχειρήσεις τους


Τον Τσίπρα τον στήριζαν οι Αμερικανοί, η Γιάννα, οι εγχώριοι ολιγάρχες και ο Γιώργος Κουρής…Πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν θα μείνει να τον στηρίζει μόνο ο Κουρής…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ παίρνει τον έλεγχο το ΔΝΤ στα χέρια του. Η απάντηση στο αν κινδυνεύει η θέση της Κριστίν Λαγκάρντ (επανεξελέγη πρόσφατα) σαν επικεφαλής του Ταμείου είναι καταφατική! Εάν η Λαγκάρντ δεν ακολουθήσει πλήρως την γραμμή Τραμπ είναι τελειωμένη. Τι είναι αυτό που προκρίνει ο Τραμπ όσο αφορά το ΔΝΤ και την εμπλοκή του στα υπερχρεωμένα κράτη. Το επιτελείο του Τραμπ απαιτεί τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής ζωής αυτών των χωρών και κυρίως των έλεγχο των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές στις Τράπεζες, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις πολλών Ελλήνων ολιγαρχών οι οποίοι παρότι χρεκοπημένοι και με τεράστιο δανεισμό εξακολουθούν να διοικούν της επιχειρήσεις τους. Ερχεται τώρα το επιτελείο του Τραμπ να μεταφέρει στο ΔΝΤ (και άρα και στους θεσμούς) την σκληρή γραμμή του νέου πλανητάρχη: Oι χρεοκοπημένοι Ελληνες βαρόνοι χάνουν τις επιχειρήσεις τους και τοποθετούνται νέα ΔΣ ελεγχόμενα από τους δανειστές.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του Capital.gr, οι Θεσμοί  πάνε ένα βήμα παραπέρα το αίτημα των τραπεζών για άμεση αποπομπή των μη συνεργάσιμων διοικήσεων από τις υπό αναδιάρθρωση επιχειρήσεις συναρτώντας άμεσα τον μέτοχο – ιδιοκτήτη με τον χρηματοδότη της επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούν ότι οι σημερινές διοικήσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων πρέπει να εξαφανιστούν από το “κάδρο” άπαξ και δεν είναι σε θέση να συνεισφέρουν οικονομικά για τη διάσωση της επιχείρησης, χωρίς να τίθεται καν θέμα συνεργασίας τους με την τράπεζα.
Η συγκεκριμένη θέση των “Θεσμών” ξεπερνά το ζητούμενο των τραπεζών που είναι να αποπέμπονται δια νόμου οι μη συνεργάσιμοι ιδιοκτήτες υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και θέτει επί τάπητος το ενδεχόμενο πλήρους αλλαγής της μέχρι σήμερα γνωστής επιχειρηματικής “ανθρωπογεωγραφίας”.
Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; Οτι απλά οι χρεοκοπημένοι Ελληνες ολιγάρχες που την είχαν βγάλει καθαρή όλα αυτά τα χρόνια έφτασε η ώρα να χάσουν τις επιχειρήσεις τους.
Ετσι θα μείνει πίσω μόνο ο Κουρής να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα.
-Eγώ έχω ντοκουμέντα ότι ο Τσίπρας και ο Παππάς πήγαν αποφασισμένοι να τα τινάξουν στον αέρα και να που όχι στην Μέρκελ και στους δανειστές…Η πίεση που τους ασκήθηκε ήταν μεγάλη. Απ΄όλα τα κόμματα. Ολοι τους πίεζαν να υπογράψουν. Και ο λαός φοβόταν να βγει από το ευρώ. Δεν με ακούγατε που σας έλεγα ότι θα καταστραφούμε μέσα στην Ευρώπη…Και να που φθάσαμε…Ο Τσίπρας υπέγραψε κάτω από μεγάλη πίεση…Οσο για το μέλλον πιστεύω πως όπως η ελληνική βουλή αποδέχθηκε το μνημόνιο, έτσι μια μέρα όλοι οι βουλευτές θα αποφασίσουν να πάρουν πίσω την Ελλάδα. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι η Ελλάδα πουλήθηκε για 99 χρόνια στους ξένους…Η ελληνική βουλή θα αποφασίσει να ξαναπάρει πίσω την πατρίδα μας…
Bρισκόμαστε στο 2000. Η Ελλάδα, οι απλοί πολίτες και οι επιχειρηματίες ζουν στον ίλιγγο του Χρηματιστηρίου. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την καταιγίδα που έρχεται. Ο Γιώργος Κουρής έχει στην κατοχή του το ALTER που αποτελεί κανάλι με υψηλή τηλεθέαση και ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Εκείνη τη μέρα θα χτυπήσει το τηλεφωνό του και στην άλλη άκρη του ακουστικού ένας από τους ιστορικούς τραπεζίτες της χώρας. Θα κάνει μια πρόταση-βόμβα στον ιδιοκτήτη του Alter:
Εγώ μαζί με άλλους επιχειρηματίες σου προσφέρουμε 5 δις δραχμές για το 75% του Alter…Eσύ θα εξακολουθήσεις να έχεις την διαχείρησή του….
Ο Γιώργος Κουρής δίνει τα χέρια με τον ιστορικό τραπεζίτη και μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης.
Καβαλάει την βέσπα του και επιστρέφει στο γραφείο. Εκεί τον περιμένουν ο δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο επιχειρηματίας Πουλιάδης. Ο Παναγιωτόπουλος κάνει τις συστάσεις και την εισαγωγή.
Στην συνέχεια ο Πουλιάδης προσφέρει 10 δις δραχμές για το 55% του Alter με τον Γιώργο Κουρή να εξακολουθεί να έχει την ευθύνη της διαχείρισης…
-Μα τι μου λέτε ρε παιδιά, μόλις το πούλησα…
Παναγιωτόπουλος και Πουλιάδης πείθουν τον Γιώργο Κουρή να πουλήσει στον επιχειρηματία το 55% με το ποσό των 10 δις ευρώ.
Ο Γιώργος Κουρής ξανακαβαλάει τη βέσπα και επιστρέφει στο γραφείο του τραπεζίτη για να του πει πόσο καλή αγορά έκανε μια και αμέσως μετά την συμφωνία εμφανίστηκε άλλος επιχειρηματίας που του προσέφερε τα διπλά λεφτά για μικρότερο ποσοστό.
Ο τραπεζίτης εξήγησε στον Γιώργο Κουρή ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να του δώσει αυτό το ποσό αλλά επειδή τον συμπαθούσε τον αποδέσμευσε από την μεταξύ τους συμφωνία και του έδωσε την δυνατότητα να τα βρει με τον Πουλιάδη.
Ο Κουρής καβαλάει ξανά τη βέσπα και επιστρέφει στο γραφείο. Εκεί τον περίμεναν ο Πουλιάδης, ο Παναγιωτόπουλος και μια επιταγή 10 δις δραχμών.
Ο Γιώργος Κουρής παίρνει στα χέρια την επιταγή. Εκείνη την ώρα χτυπάει το τηλέφωνο του γραφείου του. Είναι ο επιχειρηματίας Αθανασούλης.
.Γιώργο έμαθα ότι πουλάς το Alter…Σού προσφέρω 2 δις ευρώ και την δυνατότητα να το βάλεις στο Χρηματιστήριο…Μέσα σε λίγους μήνες θα έχεις εξασφαλίσει 30 δις δραχμές. Εκεί θα έχει εκτιναχθεί η αξία του…
Πράγματι ο Γιώργος Κουρής πείθεται από τον Αθανασούλη και αρχίζει μια νέα περιπέτεια για το Alter. Η μετοχή αρχίζει να εκτοξεύεται και να γεννάει δις δραχμές.
Ο Αθανασούλης του λέει:
Kαι τώρα μπορείς να ξοδεύεις, ξόδευε και θα έρχονται διαρκώς ακόμη περισσότερα χρήματα…
.Μα εγώ είμαι νοικοκύρης άνθρωπος, δεν θέλω να ξοδεύω…
Μέσα σε 48 ώρες ο εκδότης και ιδιοκτήτης του Alter έχει την εντύπωση πως πρωταγωνιστεί σε χολυγουντιανή ταινία. Αυτά που του συμβαίνουν είναι ακόμη και για τον ίδιο πρωτόγνωρα.
-Τότε έτσι γινόταν. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη…Ζύσαμε σε ξέφρενους ρυθμούς. Κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί τι θα ακολουθούσε…
Η κουβέντα μας με τον Γιώργο Κουρή έγινε με αφορμή μια αναδημοσίευση ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που τον παρουσίαζε να χρωστάει.
-Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν. Δεκάρα τσακιστή…
Στην συνέχεια θα μας εξηγούσε τι συνέβη με τους Γερμανούς του RTL οι οποίοι το 2007 μέσω του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα του πρότειναν να συνεργαστούν μαζί του με τον ίδιο να είναι το αφεντικό.
-Πιστεύω ότι με επέλεξαν γιατί δεν ήθελαν να με έχουν απέναντί τους. Εκείνοι ίσως γνώριζαν τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα. Τους είπα ότι πρέπει να περάσουμε 3 μήνες μαζί για να δούμε αν ταιριάζουν τα χνώτα μας και στην συνέχεια να κάνουν μια βόλτα στην ελληνική αγορά…Με τον τρόπο μου αρνήθηκα την συνεργασία και στην συνέχεια τα βρήκαν με τον Κοντομηνά…Αλλά και ο Μέρντοχ μου έκανε πρόταση να συνεργαστούμε και εγώ την απέρριψα…

Η Kontranews αποκάλυψε πρόσφατα μία από τις πιο συναρπαστικές, τις πιο απόκρυφες και στο τέλος-τέλος τις “πιο sexy” υποθέσεις που σημάδεψαν τις πολιτικές εξελίξεις στην χρεοκοπημένη Κολομβία των Βαλκανίων. Την αποκάλυψη κάνει ο ένας εκ των δύο συνεταίρων ο εκδότης Γιώργος Κουρής με τα εξής “χτυπήματα” στην πρώτη σελίδα της Kontranews:Η Ατιμία του μπαμπά Μητσοτάκη στον Γιώργο Κουρή_Mια συγκλονιστική Ιστορία που δείχνει πολλά

O Kώστας Μητσοτακης και ο Γιώργος Κουρης ήταν συνέταιροι 50-50 στην εταιρεια «PRESS HELLAS A.E.», το 1974. Το κτιριο, στον Ταυρο, Δημητρος 37, το θεμελιωσε ο Παυλος Μπακογιαννης, σφαζοντας τον κοκορα στην αριστερη κατω γωνια του οικοπεδου, και τον κοκορα τον εφαγε ο εργολαβος Γιαννης Σταυρακοπουλος. Οταν τελειωσε το εργο, ο Μητσοτακης ζητησε να παρει και μαλιστα τζαμπα, την πλειοψηφια. Ο Κουρης για να μην χασει την περιουσια του, το αρνηθηκε και επαιξε κορονα – γραμματα την πλειοψηφια του εργοστασιου. Ο Κουρης κερδισε, ο Μητσοτακης εχασε, αλλα πηρε 19.000.000 που του τα πηγε στο σπιτι του ο Αρεοπαγιτης Αντωνης Κοζυρης. Μολις εγινε υπουργος Συντονισμου του Καραμανλη, εδωσε εντολη στο διοικητη της Ιονικης, Μιχαλη Βρανοπουλο, να κλεισουν τους φακελους του Κουρη, για να του φανε το εργοστασιο. Ετσι, χωρις να το καταλαβει ο Κωνσταντινος Μητσοτακης δημιουργησε τον «Αυριανισμο», που ξεσκεπασε ολους τους φαυλους και κλεφτες πολιτικους και οικονομικους παραγοντες. Εκανε τον Ανδρεα 2 φορες Πρωθυπουργο. γκρεμισε τον Καραμανλη απο Προεδρο της Δημοκρατιας και τελικα γλιτωσε τον Ανδρεα απο τη φυλακη, που τον οδηγουσε ολοταχως ο Μητσοτακης

ΣΤΙΣ αρχές του 1973 ο Γιώργος Κουρής και ο αείμνηστος Πάνος Κόκκας, εκδότης της «Ελευθερίας» που είχε κλείσει στην περίοδο της χούντας και ζούσε στο Παρίσι, κατάλαβε ότι πλησίαζε το τέλος της Δικτατορίας και συμφώνησε με τον Γιώργο Κουρή να φτιάξουν ένα μεγάλο και σύγχρονο εργοστάσιο στον Ταύρο για να ξαναβγεί η «Ελευθερία», μόλις θα έπεφτε η χούντα.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο Πάνος Κόκκας, πέθανε ξαφνικά από καρκίνο και τότε ο Κώστας Μητσοτάκης, που μέχρι εκείνη την ώρα παρέμενε στην ευρεία Δημοκρατική Παράταξη, πρότεινε στον Γιώργο Κουρή να μπει στη θέση του αποθανόντος και να προχωρήσουν μαζί το σχέδιο του Πάνου Κόκκα, για τη δημιουργία σύγχρονου τυπογραφείου, με μεγάλο κυλινδρικό ταχυπιεστήριο και ηλεκτρονικές λινοτυπικές μηχανές.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, με το συμφωνητικό που υπεγράφη το 1974, αναλάμβανε την ευθύνη να βάλει, 21 εκατομμύρια δραχμές, όσα είχε βάλει ο Γ. Κουρής και ο Μητσοτάκης έγινε πλέον συνέταιρος και μπήκε επίσης στη μεγάλη πρωτοποριακή εταιρεία, που ασχολείτο με τα καρμπονιζέ έντυπα, «Γ. Κουρής Α.Ε. Καρμποτεχνική».
Η ΝΕΑ εταιρεία ονομάστηκε «PRESS HELLAS» και οι μέτοχοι ήταν δύο, Γ. Κουρής και Κ. Μητσοτάκης, με 50-50%. Πρόεδρο ο Μητσοτάκης έβαλε τον Στέλιο Κνυθάκη, που ήταν στενός φίλος του και συγχρόνως Πρόεδρος της εταιρείας Πετρελαίων «Γ. Μαμιδάκης», και αντιπρόεδρος μπήκε ο Παύλος Μπακογιάννης.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ βρήκε οικόπεδο στον Ταύρο Δήμητρας 37, και άρχισε να κτίζει το εργοστάσιο. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το κτίσιμο ξεκίνησε, με τον κόκορα που έσφαξε στην αριστερή κάτω γωνία του οικοπέδου ο γαμπρός του Μητσοτάκη, Παύλος Μπακογιάννης, και τον έφαγε κατά τα ειωθότα ο εργολάβος Γιάννης Σταυρακόπουλος!

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πήγαινε άψογα, ο Κουρής ασχολούνταν με όλα, τα κτίρια, τα μηχανήματα, τους εργάτες και τους εργολάβους και όταν τελικά το κτίριο τέλειωσε, ένα μεσημέρι τον κάλεσε ο Μητσοτάκης στο μυστικό – προσωπικό γραφείο, που διατηρούσε μέσα στην εταιρεία «Γ. Μαμιδάκης», στην οδό Πανεπιστημίου και Εμμ. Μπενάκη, στον 3ο όροφο και του είπε: «Γιώργο, τώρα που τελειώσαμε το κτίριο και τα πιεστήρια λειτουργούν άψογα, θα πάμε να βγάλουμε εφημερίδα, αλλά εγώ θέλω από το ποσοστό σου να μου δώσεις το 1%, για να έχω εγώ την πλειοψηφία»!
-ΕΜΕΙΝΑ άναυδος γιατί δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο Μητσοτάκης θα έβαζε στόχο να μου φάει την περιουσία που είχα φτιάξει, με τη συμμετοχή του Μητσοτάκη βεβαίως, ο οποίος όμως ποτέ δεν έβαλε τα 21 εκατομμύρια που είχαμε συμφωνήσει, αλλά μόνο 19 εκατομμύρια, γιατί όλο μου έλεγε πως δεν είχε χρήματα…
-ΑΚΟΥ να δεις Κώστα, του λέω, αν καθίσεις εσύ να κάνεις τον τυπογράφο και το δημοσιογράφο, επειδή σε εκτιμώ, να σου δώσω και 5% από το μερίδιό μου, αλλά να σου δώσω την πλειοψηφία για να έρθει ο Μπακογιάννης με το φίλο του, τον λινοτύπη, Λαλάκη να κάνουν κουμάντο στο μαγαζί που έχω φτιάξει εγώ, δεν στο δίνω!..
-Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ τα ΄χασε από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που προέβαλλα, αλλά σκληρός και ψυχρός όπως υπήρξε σε όλη του τη ζωή μου λέει:
-ΑΚΟΥ να δεις Γιώργο, τότε θα σου κάνω μια άλλη πρόταση: Θα μου δώσεις τα 19 εκατομμύρια που έχω βάλει στην εταιρεία και θα φύγω χωρίς υπεραξίες, αλλά πρέπει να μου τα δώσεις μέσα σε δύο μήνες(!), αν δεν μου τα δώσεις θα χάσεις το 1% και θα έχω εγώ το 51% και εσύ το 49%!!!
ΤΑ ΕΧΑΣΑ κυριολεκτικά μπροστά σε αυτόν τον απρόκλητο ΕΚΒΙΑΣΜΟ, αλλά εγώ επειδή είμαι ΡΙΣΚΑΔΟΡΟΣ, πάντοτε μου άρεσε το ΡΙΣΚΟ και επειδή σκέφθηκα ότι βάζοντας υποθήκη το 50%, που ήταν το μερίδιό μου, το οποίον είχε γίνει χωρίς κανένα δανεισμό, θα μπορούσα να έπαιρναν ένα δάνειο 19 εκατομμυρίων από την τράπεζα, να τα έδινα στο συνέταιρό μου και να έμενε το εκπληκτικό εργοστάσιο που με το μυαλό και τα χεράκια μου είχα κτίσει, ολόκληρο δικό μου!..
-ΔΕΝ μου αρέσει ο εκβιασμός Κώστα του είπα, αλλά εντάξει, επειδή δεν θέλω να μαλώσω μαζί σου, συμφωνώ με την πρότασή σου.
-Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου, βγάζει ένα χαρτί διπλωμένο από την εσωτερική αριστερή τσέπη του σακακιού του – είδες ψηλέ τι λεπτομέρειες θυμάμαι – και μου λέει υπόγραψέ το. Και εγώ, ο βλάκας, πιάνω και βάζω φαρδιά – πλατιά την υπογραφή μου! Τα είχε όλα έτοιμα ο… μπαγάσας!
-ΕΝΤΑΞΕΙ Γιωργάκη μου λέει. Έχεις τώρα δύο μήνες καιρό να μου δώσεις τα 19 εκατομμύρια και να φύγω, χωρίς υπεραξίες ή διαφορετικά θα μου δώσεις το 1% και να μείνεις μαζί μου με 49%…
-ΣΥΜΦΩΝΟΙ του λέω. Τώρα όμως δώσε του το 50% των δικών μου μετοχών, το μερίδιό μου. Γιατί ο πανούργος Μητσοτάκης κρατούσε στα χέρια του το 100 τοις εκατό των μετοχών. Σε όλη μου τη ζωή όπως βλέπετε, φίλοι αναγνώστες, υπήρξα αφελής στις μπίζνες…
-Α, μου απαντάει ο ψηλός. Τις μετοχές θα τις πάρεις, ΟΛΕΣ μαζί, αφού μου φέρεις πρώτα τα 19 εκατομμύρια που συμφωνήσαμε…
-ΚΟΝΤΕΨΑ να μείνω από το ΝΕΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ, που ματαίωνε τα σχέδιά μου να βάλω υποθήκη το 50% των μετοχών μου, να πάρω 19 εκατομμύρια να τα δώσω στον Μητσοτάκη και να μου μείνει μετά, δικό μου, ολόκληρο το εργοστάσιο.

ΕΦΥΓΑ εξοργισμένος από το γραφείο του γιατί άλλος ένας σοβαρός υποτίθεται άνθρωπος, και… φίλος μου, προσπαθούσε θα με εξαπατήσει.
ΕΠΙ 35 μέρες έτρεχα σαν άλογο για να βρω τα 19 εκατομμύρια, δεν έτρωγα και δεν κοιμόμουν, από την αγωνία και το πείσμα μου για να βρω αυτά τα λεφτά.
ΚΑΙ όταν επιτέλους τα βρήκα, τα πήρα από την Ιονική Τράπεζα, βάζοντας υποθήκη ό,τι είχα φτιάξει στη ζωή μου, τα δίνω στον πεθερό μου, τον ενεργεία τότε Αρεοπαγίτη Αντώνη Κοζύρη και του πάει τα 19 εκατομμύρια δραχμές στο σπίτι του Μητσοτάκη – δεν τα πήγα εγώ πρώτον γιατί φοβήθηκα μην μου στήσει καμία νέα παγίδα και δεύτερον για να έχω ένα έντιμο και αξιόπιστο, ανώτατο δικαστή για μάρτυρα!..
ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι ο καημένος ο πεθερός μου, όλη νύκτα δεν έκλεισε μάτι, γιατί κρατούσε το τεράστιο αυτό ποσό, για ένα δικαστή, όλη νύκτα στην αγκαλιά του, μην του το έκλεβαν!..
ΠΗΡΑ λοιπόν εγώ ολόκληρο το εργοστάσιο, δικό μου και άρχισα να σχεδιάζω την αξιοποίησή του για την έκδοση εφημερίδας.
ΤΗΝ επόμενη βδομάδα, που εν τω μεταξύ ο Μητσοτάκης είχε γίνει υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, με υπουργό Οικονομικών τον Αθαν. Κανελλόπουλο – τους είχε μαζέψει και τους δύο ο Καραμανλής γιατί χρειαζόταν τις ψήφους τους για να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πήγα στην Ιονική τράπεζα που μου είχε δώσει τα 19 εκατομμύρια για να αγοράσω ολόκληρη την επιχείρηση, και ζήτησα να μου δώσουν ένα εκατομμύριο δραχμές για να λειτουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο Τυπογραφείο στο χώρο, το πρώτο που μπορούσε να βγάλει εφημερίδα σε μικρό σχήμα γιατί είχε cut off 0,58 εκ. δηλαδή τύπωνε εφημερίδες με τρεις πόντους μικρότερο χαρτί από ό,τι τύπωναν όλα τα άλλα πιεστήρια της χώρας. Επρόκειτο δηλαδή για φοβερή οικονομία.
ΚΑΙ ξέρετε ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ; Δεν σου δίνουμε δεκάρα!.. Και θα σου κλείσουμε και το φάκελο!
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, είχε πάλι κάνει το θαύμα του.

ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η «ΑΥΡΙΑΝΗ», στο μυαλό και στη σκέψη μου, η οποία όταν εξεδόθη με τους αγώνες και τις θυσίες της γκρέμισε την αμαρτωλή και προδοτική δεξιά από την εξουσία, και κυνήγησε με πάθος όλους τους κλέφτες του Δημόσιου χρήματος και τους ψεύτες, φαύλους και απατεώνες πολιτικούς.
Η «ΑΥΡΙΑΝΗ» στήριζε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στις καλές του, για το λαό μέρες, τον στήριζε με απόλυτη ανιδιοτέλεια, τον βοήθησε να γίνει 2 φορές Πρωθυπουργός και τον γλίτωσε από τη φυλακή, όταν πήγε να τον κλείσει μέσα ο Μητσοτάκης.
ΑΥΤΟΥΣ τους ΕΝΤΙΜΟΥΣ αγώνες της «Αυριανής», που κάποια στιγμή έκανε το λάθος και συνδέθηκε με το ΠΑΣΟΚ λίγο περισσότερο από το κανονικό, την περίοδο μάλιστα που είχε ξεκινήσει η πτώση του και κάποιοι ΠΑΣΟΚοι το είχαν ρίξει στο κλέψιμο κάτω από τα μάτια μας, κυρίως την εποχή του Σημίτη, όλοι οι απατεώνες και κλέφτες πολιτικοί μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι, τους αγώνες αυτούς τους ονόμασαν… «Αυριανισμό»!.. Προσπάθησαν δηλαδή ανεπιτυχώς βέβαια να δυσφημίσουν τον ωραιότερο και εντιμότερο αγώνα μιας μικρής αλλά μαχητικής και ανεξάρτητης εφημερίδας, στη μάχη της εναντίον της ΡΕΜΟΥΛΑΣ, η οποία τελικά οδήγησε τη χώρα στο σημερινό κατάντημα.

Από το Blogger.