Header Ads

Ο Πάγκαλος λεει φοβερά πράγματα κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δεν παρεμβαίνει Εισαγγελέας;


“Έκανα διαπραγματεύσεις για τα Ίμια με ανύπαρκτο Στόλο”! Δήλωση Θεόδωρου Πάγκαλου on camera!!!


Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται ότι κατά βάθος έχει τύψεις για όσα έγιναν στην κρίση των Ιμίων. Αρνείται μάλλον να το παραδεχτεί και γι΄ αυτό προσπαθεί να τις καλύψει κάθε φορά που αναφέρεται στο θέμα με απίστευτες θεωρίες.Συχνά αυτές διαστεεβλώνουν την πραγματικότητα με τρόπο απίστευτο.Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είπε σε τηλεοπτικά εκπομπή ότι μιλώντας μετά από χρόνια με τον Χολμπρουκ,είχε πει οτι “ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί” στα Ίμια!!!
Τώρα “ξαναχτυπά”. Μιλώντας στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ,ενέπλεξε πάλι τον μακαρίτη τον Χόλμπρουκ,ο οποίος τους είχε πει -όπως υποστηρίζει- ότι δύο αμερικανικά πλοία που έπλεαν στη περιοχή θα “τύφλωναν” οποιοδήποτε ελληνικό οπλικό σύστημα κι έτσι οι πύραυλοι που θα εκτοξεύαμε θα έπεφταν όλοι στη θάλασσα.Περιπτώσεις “τζαμαρίσματος” εκείνη τη νύχτα καταγράφηκαν αλλά αυτά που υποστηρίζει ο κ.Πάγκαλος είναι πολύ καλά για ταινίες του Χόλυγουντ,όχι για την πραγματικότητα.Το πρόβλημα δεν ήταν εκείνη τη νύχτα το “τζαμάρισμα” των οπλικών μας συστημάτων,αλλά…το βέρτιγκο στο οποίο είχε πέσει η κυβέρνηση Σημίτη,υπουργός Εξωτερικών της οποίας ήταν.
Και φαίνεται ότι το βέρτιγκο είναι διαρκείας και κρατά μέχρι σήμερα.Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο κ.Πάγκαλος επιμένει και σήμερα ότι οι Τούρκοι εκείνη τη νύχτα είχαν υπεροπλία στο Αιγαίο! Δεν μπορεί να μην έχει ανακαλύψει ο κ.Πάγκαλος 20 χρόνια μετά από τη κρίση των Ιμίων ότι η κατάσταση στρατιωτικά ήταν τελείως διαφορετική απ΄ ότι την παρουσιάζει ακόμη και σήμερα.Δεν μπορεί να μην έχει ακούσει ότι όσα πλοία είχαν βγάλει οι Τούρκοι ήταν στοχοποιημένα.Ούτε να μην του έχει πει κάποιος ότι τα μοναδικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν εκείνη τη νύχτα με τις άθλιες καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο,ήταν ελληνικά.Κάπου θα έχει ακούσει επίσης ότι δύο πληρώματα ελληνικών περιπολικών -τα “Παναγοπουλάκια”- ανέμεναν μάταια την εντολή να πλήξουν τη Γιαβούζ που έπλεε γύρω από τα Ίμια και να τις …ανοίξουν μια πολύ ωραία τρύπα.Δεν έλαβαν ποτέ την εντολή,γιατί προφανώς το ΚΥΣΕΑ δεν είχε άλλη δουλειά από το να μιλά στο τηλέφωνο με τον Χόλμπρουκ.
Θα πρέπει επίσης να έχει μάθει ότι η Τουρκία δεν είχε κάνει οποιαδήποτε σοβαρή στρατιωτική κίνηση μεταφοράς στρατευμάτων προς τα παράλια…
Στρατιωτικά λοιπόν δεν υπήρχε καμία τουρκική  υπεροπλία εκείνη τη νύχτα στο Αιγαίο. Πολιτικά ναι.Ηττηθήκαμε κατά κράτος…
Είπε επίσης ο κ.Πάγκαλος ότι αν ξεκινούσε οποιαδήποτε σύγκρουση, “θα έκλαιγαν μανούλες”.Δυστυχώς μανούλες έκλαψαν.Και ήταν πάλι Ελληνίδες…
Καλό θα ήταν να σταματήσει να μιλά για τα Ίμια ο κ.Πάγκαλος.20 χρόνια μετά άπαντες έχουμε καταλάβει τι συνέβη.Και δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικές αδυναμίες και παραλείψεις που μπορεί να υπήρξαν,αλλά δεν καθόρισαν την εξέλιξη των πραγμάτων.
Ο Πάγκαλος μίλησε -ξαναμίλησε δηλαδή-  έριξε όλη την ευθύνη για την κλιμάκωση στον τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμο Αρσένη και υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί θα μπροούσαν να “μπλοκάρουν” οποιαδήποτε ελληνική στρατιωτική επιχείρηση.
Ο κ.Πάγκαλος λεει φοβερά πράγματα κατά των ΕΔ! Υποστηρίζει ότι έκανε διαπραγματεύσεις με ανύπαρκτο Στόλο! Κάτι που είναι γνωστό ότι δεν είναι αληθεια!
Ο κ.Πάγκαλος στην συνέντευξή του  αναφέρεται σε δυο νεκρούς: στον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και στον Γεράσιμο Αρσένη! Κανείς από τους δύο δεν μπορεί πια να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.
Όλη η συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά στο βίντεο.
Από το Blogger.