Header Ads

Σάλος με τις δηλώσεις του Πολάκη για τη Δικαιοσύνη-Στο τέλος τα έκανε επάνω του και τα πήρε πίσω


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με τη Δικαιοσύνη, με την κυβέρνηση να τον «αδειάζει» δια του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.


Οι δηλώσεις Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων
Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όπου ο κ. Πολάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σώμα λέγοντας ότι το ο δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων. «Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι – για να το πω ευγενικά – εξαρτώμενοι ή – για να το πω κανονικά – στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος», είπε χαρακτηριστικά.
«Σκληρή» απάντηση δικαστών σε Πολάκη- Ζητούν την παρέμβαση του Παυλόπουλου
Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, λέγοντας ότι πολλοί δικαστές ανήκουν σε παραδικαστικά κυκλώματα.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:
«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών».
Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ! Πρωτοφανές «άδειασμα» Παρασκευόπουλου σε Πολάκη
Σαφής και ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί συμμετοχής πολλών δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα.
Ο κ. Παρασκευόπουλος πήρε αποστάσεις, «αδειάζοντας» εντελώς τον… παρορμητικό κ. Πολάκη, όταν κλήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη στη Βουλή να σχολιάσει τις δηλώσεις Πολάκη.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς – τη συντριπτική τους πλειονότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ναι μεν σέβεται το ατομικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του, ωστόσο, όπως είπε όταν οι καταγγελίες δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε αποτελούν απλές δηλώσεις.
«Όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει το δάσκαλό μου στη Νομική που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα άρα να αποτελεί δυσφήμιση ή περιύβριση αλλιώς αποτελεί μία δήλωση δίχως νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Η Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνης προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος, με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση των καταγγελλομένων.
Αναλυτικά η εισαγγελική παραγγελία:
«Προς
Τον  κ. Δημήτριο Δασούλα
Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.
H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη».

Φοβήθηκε ο Πολάκης και έκανε «όπισθεν ολοταχώς»! «Τιμώ κάθε δικαστικό και άλλο δημόσιο λειτουργό»
Ο «ορυμαγδός» αντιδράσεων, που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη και τις αιχμές περί παραδικαστικού κυκλώματος ανάγκασαν τον κ. Πολάκη να κάνει πίσω.
Mάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι «τιμά κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό» και πως αναφερόταν «σε δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πολάκη:
«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.
Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.
Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.
Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.
Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί».
Από το Blogger.