Header Ads

Πως οι Bloggers κερδίζουν, μέσα από δίκτυα affiliate marketing


Τα Blogs είναι πλέον μεγάλη επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο σε bloggers για να ενεργήσουν ως πρεσβευτές της μάρκας τους  μέσα από την ποιότητα του περιεχομένου και τις προσωπικές τους συστάσεις. Κατά συνέπεια, τα blogs παρέχουν το ιδανικό μέρος για μάρκες προϊόντων και για την προώθηση σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του περιεχομένου τους. Ωστόσο, ενώ εκατομμύρια bloggers δημοσιεύουν ενεργά σχόλια κάθε μέρα, μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτά έχουν μεγάλα έσοδα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να οικοδομήσετε επιτυχημένες σχέσεις με εμπορικά σήματα και να δημιουργήσετε έσοδα από το blog σας, είναι να εγγραφείτε σε ένα δίκτυο affiliate. Αυτά τα δίκτυα επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και bloggers να ενταχθούν σε αυτά, για τη δημιουργία επιτυχημένων συνεργασιών προς όφελος και των τριών μερών.

Αυτές οι συνεργασίες προσθέτουν αξία τόσο στις μάρκες όσο και στους bloggers που συμμετέχουν - εμπορικά σήματα  με ένα ακροατήριο δυνητικών πελατών και bloggers, είναι σε θέση να αποκομίσουν κέρδη. Ο εντοπισμός επιχειρήσεων είναι δωρεάν για τους bloggers , και ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσετε πόση κίνηση παραπάνω θα φέρουν οι καταχωρήσεις σας, είναι η εγγραφή σας στο Google Analytics.

Εδώ είναι τα 3 γρήγορα βήματα που πρέπει να κάνετε για την επίτευξη της επιτυχίας μέσω affiliate μάρκετινγκ :

1. Δημιουργία εταιρικής σχέσης με τις σχετικές μάρκες

Είναι ζωτικής σημασίας, οι διαφημίσεις που δημοσιεύονται στο blog σας να είναι σχετικές με το περιεχόμενο και το γούστο σας. Εάν είστε κατά κύριο λόγο blog για τη μόδα, για παράδειγμα, να επιμείνετε σε συνεργασία με τα εμπορικά σήματα μόδας. Να περιοριστείτε  ακόμη περισσότερο, αν το blog σας φωνάζει «αγοραστής πολυτελείας", ώστε να προωθήσετε μάρκες πολυτελείας παρά γνωστά εμπορικά σήματα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Όσο πιο σχετικές είναι οι διαφημίσεις με το περιεχόμενό σας, τόσο  περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κάνουν κλικ πάνω τους οι επισκέπτες σας και να πραγματοποιήσετε μια πώληση.

Παρά το γεγονός αυτό, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε περιορισμένοι σε στενά πλαίσια που αφορούν στη θεματολογία σας. Σκεφτείτε τι άλλα είδη προϊόντων μπορεί να ενδιαφέρουν το ακροατήριό σας . Για παράδειγμα, αν ενδιαφέρονται για  μόδα πολυτέλειας, ίσως θελήσουν να διαβάσουν για πολυτελή είδη σπιτιού και δώρων. Όταν ζητάτε να συνεργαστείτε με ένα εμπορικό σήμα, κάντε στον εαυτό σας την ερώτηση, "Καθρεφτίζω στην ιστοσελίδα μου την εικόνα της εταιρείας";

2. Δημιουργήστε το περιεχόμενο που μπορεί να "πουλήσει"

Γράψτε άρθρα στο blog σας, έχοντας στο μυαλό σας το affiliate μάρκετινγκ, διατηρώντας όμως μια ισορροπία μεταξύ της δημιουργίας εσόδων και της εμπειρίας του χρήστη. Bloggers, θα πρέπει να  συμπεριλάβετε στο κείμενο τα affiliate links όπως συμπληρώνετε τις κριτικές σας, αλλά με μέτρο!  Εκείνοι που διαθέτουν συνδέσεις (links) σε όλη την περιοχή του κειμένου χωρίς αιτιολογία, θα χάσουν γρήγορα τους οπαδούς τους και θα αποκτήσουν  κακή φήμη, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις σας είναι σχετικές με τα προϊόντα που θέλετε να προβάλλετε και οι εργασίες για την υποστήριξη του περιεχομένου είναι τέτοιες, που παρακινούν τους επισκέπτες του blog να αποφασίσουν να κάνουν μια αγορά .


3. Έμφαση στην ποιότητα του περιεχομένου και τη δέσμευση

Αν και μερικοί bloggers έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια επισκέψεις, η κατάταξη του blog δεν είναι ο μόνος τρόπος για τους bloggers  με τον οποίο μπορούν να αποδείξουν την αξία τους στους επιχειρηματίες λιανικής πώλησης - η ποιότητα του περιεχομένου είναι το κλειδί.

Τα blogs έχουν σχεδιαστεί για να αντανακλούν το μοναδικό, το ξεχωριστό.  Έτσι είναι σημαντικό το ότι οι bloggers δεν διακινδυνεύουν  να αλλοιώσουν το αρχικό τους στυλ όταν συνεργάζονται με επιχειρήσεις λιανικής πώλησης. Το κλειδί εδώ είναι να βρει κανείς την τέλεια ισορροπία.

Επιπλέον, το online  αποτύπωμα ενός blogger καθιστά εύκολο για τις επιχειρήσεις να προσδιορίσουν πώς λειτουργεί ο blogger  σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, και αν εμφανίζει τακτικές θέσεις. Για μια επιχείριση μόδας πχ, οι bloggers που μπορούν να επιδείξουν τα ρούχα της με διάφορους τρόπους, προωθώντας παράλληλα το εμπορικό σήμα σε μια ποικιλία συνδρομητών, τους κάνει εξαιρετικούς εταίρους.

Έντέλει ένα αξιόπιστο affiliate δίκτυο, όπως είναι το Linkwise στην Ελλάδα, μπορεί να βοηθήσει και τα δύο μέρη να αποφύγουν να ξοδεύουν εκατοντάδες εργατοώρες στο ίντερνετ , στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπους αύξησης των εσόδων τους.
Από το Blogger.