Header Ads

Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτλού σουτζούκ

Προετοιμασία: 45-60 λεπτά, Μαγείρεμα: 0-15 λεπτά
Υλικά....

100 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμ. κιμά αρνίσιο
3 τορτίγιες (πίτες)
1 κρεμμύδι ξερό
λίγο σκόρδο
50 ml κρασί λευκό
φρέσκο δυόσμο
μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, τούρμερικ, σούμακ, κόλιανδρο, τσίλ)
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαρούλι
1 αγγούρι
1 ντομάτα
λίγο γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής

Αρχικά, φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια. Σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε τους δύο κιμάδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το κρασί, λίγο λάδι, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε. Δεν βάζουμε αυγό ή φρυγανιά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα περνάμε σε ξυλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα από όλες τις μεριές.
Ακόμη, ψήνουμε τις πίτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την σαλάτα, δηλαδή το μαρούλι, την ντομάτα και το αγγουράκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο τούρμερικ και λίγο τσίλι.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε μια ελαφριά sauce γιαουρτιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο νερό και λίγο σκόρδο.
Τέλος, στήνουμε το πιάτο. Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια πάνω στις δύο πίτες, ενώ την τρίτη, την στρίβουμε σαν χωνί και βάζουμε μέσα την σαλάτα. Περιχύνουμε το φαγητό με την sauce γιαουρτιού και είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!




Πηγή nistikoarkoudi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Από το Blogger.