Περιστατικό με Πολωνό οδηγό φορτηγού Miroslaw Ferenc στο Καλαί


 

  

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Πολωνός οδηγός φορτηγού Miroslaw Ferenc αντιμετώπισε ένα σημαντικό περιστατικό κοντά στο Καλαί της Γαλλίας. Ο Φέρεντς κατέγραψε πλάνα από την κάμερα του ταμπλό που δείχνει μετανάστες να απλώνουν κλαδιά στην απέναντι πλευρά του δρόμου σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν το όχημά του. Αυτή η ενέργεια ήταν μέρος της στρατηγικής τους να κολλήσουν στο φορτηγό και να μεταφερθούν λαθραία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Eurotunnel. Το βίντεο, που λανθασμένα συνδέθηκε με τις μεταναστευτικές πολιτικές των ΗΠΑ το 2023, ήταν πράγματι από αυτό το περιστατικό στο Καλαί της Γαλλίας.

 Το Calais, ένα κομβικό σημείο για τους μετανάστες, ιδιαίτερα από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, υπήρξε μια περιοχή πρόκλησης για τους οδηγούς φορτηγών. Οι μετανάστες συχνά προσπαθούν να επιβιβαστούν σε φορτηγά με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρώντας το ως μια διαδρομή για μια καλύτερη ζωή. Αυτό το ζήτημα κλιμάκωσε τις εντάσεις, οδηγώντας σε αποκλεισμό από οδηγούς φορτηγών που απαιτούσαν το κλείσιμο του κοντινού καταυλισμού μεταναστών που είναι γνωστό ως «η Ζούγκλα» και καλύτερα μέτρα ασφαλείας​​.      

Οι οδηγοί φορτηγών αντιμετώπιζαν αυξανόμενες απειλές από μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων βίαιων επιθέσεων, και η βιομηχανία επλήγη σκληρά από τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τη μεταφορά λαθρεπιβάτες. Αυτές οι προκλήσεις όχι μόνο επηρέασαν την ασφάλεια των οδηγών, αλλά οδήγησαν επίσης σε σημαντικό οικονομικό κόστος για τον κλάδο των μεταφορών.

Η κατάσταση στο Καλαί, ιδιαίτερα τη νύχτα, έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη, με τους οδηγούς να αναφέρουν επιθέσεις και απειλές. Αυτό οδήγησε ορισμένους χειριστές να συμβουλεύσουν τους οδηγούς τους να αποφύγουν να σταματήσουν οπουδήποτε από την Αμβέρσα μέχρι το Καλαί​​.

    

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη